Haberler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan: Esenyurt kent uzlaşısıyla değerlendirildi

Güncelleme:

CHP'nin aday değişikliğine gittiği Esenyurt'la ilgili DEM Parti ile bir uzlaşı yapıldığı iddiaları sonrasında DEM Parti'den açıklama geldi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP'nin adayı hakkında "Kent uzlaşısı çerçevesinde Esenyurt değerlendirildi." dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ( Dem Parti ) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP'nin değişikliğe gittiği Esenyurt adayıyla ilgili "Kent uzlaşısı çerçevesinde Esenyurt değerlendirildi." dedi. Bakırhan'ın açıklaması sonrası DEM Parti ile CHP'nin Esenyurt konusunda bir görüşme içerisinde olduğu iddiaları yeni bir boyut kazandı.

"KENT UZLAŞISI ÇERÇEVESİNDE DEĞERLENDİRİLDİ"

DEM Parti'nin TBMM Grup Toplantısı sonrasında partinin Eş Genel Başkanı Bakırhan, gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Bakırhan, "Yerel seçimler için Esenyurt dışında CHP ile anlaşılan başka yerler var mı?" sorusu üzerine, "Kent uzlaşısı çerçevesinde iş birliği yaptığımız yerleri arkadaşlarımız açıkladı. Yeni bir durum olursa akşam öğrenirsiniz. Ben de bilmiyorum." diye konuştu.

Bakırhan, CHP'nin Esenyurt'tan aday gösterdiği Ahmet Özer'e ilişkin soruyu da yanıtladı. "Kent uzlaşısı çerçevesinde Esenyurt değerlendirildi." diyen yanıt CHP'nin ilçede aday değiştirmesiyle ilgili ortaya atılan "DEM Parti'yle uzlaşı" iddiasını güçlendirdi.

NE OLMUŞTU?

CHP, Esenyurt için daha önce açıklanan belediye başkan adayı Ali Gökmen'in yerine Prof. Dr. Ahmet Özer'in aday gösterildiğini duyurmuş, Güngören'de de Temel Akkoçlar yerine Yüksel Yalçın ismi aday gösterilmişti. Partinin açıklamasında değişikliğin, adayların sağlık sorunları nedeniyle yapıldığı belirtilmişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncel Bakırhan'ın gelişme sonrası "Kent uzlaşısı çerçevesinde Esenyurt değerlendirildi." açıklaması, özellikle Başak Demirtaş'ın İBB adaylık çıkışı sürecinde ortaya atılan CHP ile DEM Parti arasındaki uzlaşı görüşmeleri iddiasını bir kere daha gündeme getirdi.

Kaynak: AA / Politika

Tuncer Bakırhan DEM Parti Esenyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title