Haberler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak

Güncelleme:

Partisinin Tunceli İl Kongresi'ne katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan tepki çeken ifadeler kullandı. Bakırhan, "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur." dedi.

Dem Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Tunceli İl Kongresi'nde tepki çeken açıklamalarda bulundu. Bakırhan, "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur." ifadelerini kullandı.

"KÜRT SORUNU DEVAM ETTİKÇE TEKİRDAĞLI DA TRABZONLU DA RAHAT OLMAYACAK"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan tepki çeken bir açıklama yaptı. Partisinin Tunceli İl Kongresi'nde konuşan Bakırhan, Kürt sorunu çözülmedikçe kimsenin rahat olmayacağını savundu. Bakırhan şunları söyledi: "Kürt sorunu devam ettikçe emekliler 7500 TL maaş almaya devam edecek, çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücret almaya devam edecek. Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak.DEM Parti Eş Genel Başkanı

"KÜRT SORUNU DEVAM ETTİKÇE NE DERSİM'DE NE TÜRKİYE'DE HUZUR OLUR"

Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın. İkinci yüzyılda Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan halklar birinci yüzyıldaki gibi acı ve zulüm yaşamasın"

DEM Parti EŞ Genel Başkanı Bakırhan: Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak.

DEM PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA: KONUŞMA BAĞLAMINDAN KOPARILDI

DEM Partisi, Bakırhan'ın sözlerinin gündem olmasının ardından bir basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama:

"Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan'ın bugün Dersim İl Kongremizde yaptığı konuşma bağlamından koparılarak, çarpıtılmıştır. Eş Genel Başkanımızın ifade ettiği Kürt sorununun çözümsüzlüğünün çatışmalara, can kayıplarına ve krizlere sebep olduğu gerçeğidir.

Ölümü, çatışmaları, savaşı savunanlara karşı partimizin siyaseti yaşam siyasetidir. Bugün yaşanan can kayıplarının sorumlusu Kürt sorununun çözümsüzlüğünde ısrar eden, sorunları askeri yollarla çözmeye çalışanlardır.

Bu ülkedeki tek bir canımızın yitirilmemesi için mücadele yürütüyoruz. Herkesi de şiddet dilinden vazgeçerek barışı savunmaya, yürütülen bu haksız savaşa karşı durmaya çağırıyoruz.

Eş Genel Başkanımız Tuncer Bakırhan'ın çarpıtılan konuşmasını dikkatinize sunuyoruz: "Kürt sorunu devam ettikçe Tekirdağlı da Trabzonlu da rahat olmayacak. Bakın genç insanlar yaşamını yitiriyor. Kürt sorunu devam ettikçe ne Dersim'de ne Türkiye'de huzur, umut, demokrasi olur. Hep birlikte, elbirliğiyle bugün hükümete ve devlet aklına çağrı yapmak istiyoruz: Bu gencecik çocuklar yaşamını yitirmesin. Kürtlerin, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı anayasal güvence altına alınsın."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Tuncer Bakırhan DEM Parti Demokrasi Tunceli Türkiye Dersim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (70)

Murat Turgut:

Vay arkadaş neymiş bu kürt sorunu benden ne farkları ne eksiklikleri var acaba çok merak ediyorum. Yıllardır içlerinde eş dost arkadaş edindiğim ve onlara hizmet eden biri olarak cidden çok merak ediyorum.

985
108
yanıtYanıtla
Janoo Jsnoo:

Çok merak ediyorsan ben sana soyliyeyim dükkanına kendi Anne dilinde tabela asmama sorunu var Türkiye büyük millet meclisinde kurtcenin bilinmiyen dil olarak görme sorunu var çok insanice verecek cevabın varmi

yanıt145
yanıt1160
KARAYEL:

Asagida @Janoo arkadas yanlis bir seymi yazdi, veya yalanmi söyledi, neden bu kadar dislike aldi!? Türk, Kürt Kardes diye yaygara yapan sizler! Kardeslikde Janoo kardesin yazdiklari olurmu? Sizde hicmi omurga yok!?

yanıt43
yanıt625
Ahmet Say:

Oldu ozaman her ırk kendi dilini assım tabelaya yav doğu batı kürtçe konuşuyorsunuz kimse birşey demiyor zaten size ben Antalya'da İzmir de Muğla'da kürtçe konuştu diye kim birşey demiş otellere git çalışanların yarısından çoğu kürt hepside kürtçe konuşuyor derdiniz dil değil derdiniz başka sizin

yanıt884
yanıt88
Ekrem Sırkıntı:

Janoo ne tabela sevdası varmış değer mi bir insanın ölmesine ben halkta bir sorun olduğunu düşünmüyorum aradaki zehirli yılanları çıkarabilirsen ama siyasilere bakarsan bitmeyen sorun var çünkü bütün gelirleri ve rantları buna bağlı meselenin tabela veya dil olduğunu düşünmüyorum mesele ikililik çıkarmak

yanıt410
yanıt24
Vahdettin Bayram:

mecliste ve devlette pkk lılar temizlenmedikçe terör bitmez...

343
47
yanıtYanıtla
Sezgin Avcı:

Ne Kürt sorunu var asıl Türkler yıllardır terörden ne çekiyor sen ne konuşuyorsun böyle

281
26
yanıtYanıtla
Janoo Jsnoo:

Ahmet say derdimizi söylüyoruz asıl verecek cevabın olmadığı için başka yerlere çekmeye çalışıyorsun buda senin ne olduğunu gosteriyor her insan ırkı ne olursa olsun allahin kendisine verdiği anne dilini her yerde konuşma özgürlüğüne sahiptir anne dille yasak getirmeye çalışmak insanlık suçludur allaha sirk kosmaktir

28
269
yanıtYanıtla
Erdal Alaçam:

Abd 63 milyon alman var şimdi abd almanca mi konuşacak. İspanya barselona 13milyon katolnya mi konuşacak Almanya 6,5 milyonvar Türkcemi konuşacak..... sen neyin kafasındasın

yanıt1
yanıt0
siskentli gezgin:

Kurt sorunu yok PKK köpekleri sorunu var, oda sarı torbaya bakıyor elimizde yeteri kadar var

yanıt1
yanıt0
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title