Haberler

Davutoğlu'nun "6'lı masadan her partinin en az 1 bakanlığı olacak" sözlerine AK Parti'den tepki: Bu ülkeye katacağı hiçbir şeyleri yok

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, 6'lı masada her partinin oy oranına göre bakanlığı olacak sözlerine AK Parti'den ilk tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bu sözler, 6'lı masanın, 6'lı dar zihniyetin bu ülkeye katacağı hiçbir katma değerinin olmadığının kanıtıdır, itirafıdır." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk canlı yayınında, 6'lı masaya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, 6'lı masada her partinin oy oranına göre bakanlık alacağını söyledi.

"KAÇ MİLLETVEKİLİ VARSA O KADAR BAKANLIK ALACAK"

Davutoğlu, "Bizim açıklamamızı 5 Ocak'ta dikkatli okuyanlar fark etmiştir. Milletimiz müsterih olsun. O masa hem iyi işleyecek hem de ülkeyi pürüzsüz yönetecek. Orada dedik ki, 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci ile milletvekili adaylıkları birlikte değerlendirilecek'. Biz topluca 360'ı çıkarmak için en optimum seçim algoritmasını kuracağız. Şimdi bu ne demektir? Bütün gücümüzle Meclis'te 360'ın üzerine çıkmak için algoritmalar geliştireceğiz. Kaç milletvekili varsa o kadar bakanlık alacak. Diyelim ki A partisi büyük çoğunluğa sahip 7-8 bakanlığı olacak. 6'lı masada olanların hepsi cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az 1 bakanlık alacak." ifadelerini kullandı.

"6'LI DAR ZİHNİYETİN, HİÇBİR KATMA DEĞERİNİN OLMADIĞININ İTİRAFIDIR"

Davutoğlu'nun açıklamasına Ak Parti'den ilk tepki geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi: "Hayal ettikleri Türkiye'ye bakar mısınız? Bu sözler, 6'lı masanın, 6'lı dar zihniyetin bu ülkeye katacağı hiçbir katma değerinin olmadığının kanıtıdır, itirafıdır."

Davutoğlu'nun 'Her partinin en az 1 bakanlığı olacak' sözlerine AK Parti'den olay tepki

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Hamza Dağ AK Parti Sözler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

hakan saglam:

Denemeden bilinmez hemi kimbilir belki etin sutun yemjn baligin fiati duser 21b denilen seyden kurtarir milleti

6
2
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

yüze 1 oyunuzla başrol oynamaya kalkmayın oturun oturduğunuz yerde size ihtiyaç bile yok

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title