Haberler

Cumhuriyet tarihinin en düşük oy alan partisi ortaya çıktı

Güncelleme:

Yerel seçimlerde bütün sandıklar açıldı ve oy sayma işlemleri sona erdi. CHP'nin damgasını vurduğu seçimlerde dikkat çeken bir veri de ortaya çıktı. Sadece Bolu'nun Mudurnu ilçesinde aday çıkaran Güç Birliği Partisi, 3 oy alarak seçimi tamamladı. Güç Birliği Partisi'nin Türkiye genelinde aldığı 3 oy, Cumhuriyet tarihinde bir partinin aldığı "en düşük oy" olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de yerel seçim maratonu sona erdi. Ülke genelinde sandıkların tamamı sayılırken, en düşük oy alan parti de ortaya çıktı. Bolu'nun Mudurnu ilçesinden belediye başkan adayı çıkaran Güç Birliği Partisi, sadece 3 oy alarak tarihe geçti.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde sonuçlar netleşti. Sandıklara ana muhalefetin damga vurduğu seçimde CHP, Türkiye genelinde yüzde 37,76 oyla birinci parti oldu ve 35 ilin belediyesini kazandı.

Cumhuriyet tarihinin en düşük oy alan partisi ortaya çıktı

SADECE 3 OY ALDI

Yerel seçimlerde sadece Bolu'nun Mudurnu ilçesinde belediye başkan adayı gösteren Güç Birliği Partisi ise seçimde en düşük oy alan parti olarak rekor kırdı. Güç Birliği Partisi'nin adayı Mustafa Doğramacı, seçimlerde sadece 3 oy aldı. Sandık sonucuyla birlikte parti, yerel seçimleri Türkiye genelinde 3 oyla tamamlamış oldu.

CUMHURİYET TARİHİNDEKİ EN DÜŞÜK OY

Güç Birliği Partisi'nin aldığı oyu değerlendiren araştırmacı Mert Uzunsoy, söz konusu oyun, Cumhuriyet tarihinde bir partinin aldığı en düşük oy olarak kayıtlara geçtiğini ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Türkiye Mudurnu Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (18)

Atilla İlhami:

Ee Ağamızın oyu nereye gitti ?

213
1
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Genel başkan, eşi ve kızı eder 3 oy...

yanıt101
yanıt0
Vural Akbıyık:

teşkilattaki kişilerde partisine oy vermemiş ??

131
4
yanıtYanıtla
Arslaner:

Vallah ben vermişem ağam :)

106
2
yanıtYanıtla
Selahn unak:

Nasıl yani? Belediye başkanı çıkaramadı mı 3 oy ile :-)) . Onlarca parti var ve devlete yük. Max,10 parti yeter. Diğerleri kapatılmalı. 32 parti seçime girdi ve 5 tanesini biliyorum sadece :-))

56
8
yanıtYanıtla
GAGS:

cahilliğiyle övünüp, herkesi cahil olmaya davet eden öz güvenli yorumcumuza koca bir alkış.. :D

yanıt14
yanıt10
Perwer:

Oy pusulasını boşuna işgal etmekten başka bir marifeti olmayan şu tabela partilerinin seçimlere katılması yasaklanmalı. Pusulada parti İsmi aramaktan yorulur insan, başlarım böyle demokrasiye…

51
5
yanıtYanıtla
Carsambali:

Parti kurmak bu kadar kolay olmamali..Oy pusulasi zarfa zor giriyor..Kafasi esen hemen parti kuruyor..Genel secimler oncesi ysk ya imzali oy belirli bir sayiya ulasamayan hicbir parti secime giremesin ve yerel secimede sokulmasin..Sayi en az 500 bin falan olmalidir..

39
6
yanıtYanıtla
GAGS:

ne boş yorum ya! adam bağımsız da aday olabilirdi. o zaman oy pusulasında daha mı az yer kaplayacaktı? partisi varmış en azından logosuyla katılmış.. çarşambalı olduğunuz çok belli gerçekten ferhan abi boşuna dememiş..

yanıt8
yanıt6
Domates Salçası:

Parti kurmak zorlaştırılmalı. Ve belediye başkanı olacak kişilerin şehir yönetmesi idarecilik gibi konularda eğitimi olmalı.

yanıt3
yanıt1
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title