Haberler

Cumhurbaşkanına Hakareti Meclis Affetmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi ile ilgili konuşan ve Meclis genel kurulunda gerginliğe neden olan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’ye, Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkartılması cezası verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi ile ilgili konuşan ve Meclis genel kurulunda gerginliğe neden olan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye, Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkartılması cezası verildi.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde CHP adına söz alan ve kürsüde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine yönelik sözler kullanan Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Meclis Genel Kurulunda gerginliğe olmuştu. Kavganın ardından oturumu açan Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, "Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye içtüzüğün 163. maddesi uyarında Meclisten geçici olarak iki birleşim çıkarma cezası verilmesini teklif ediyorum" diyerek oylama yaparken, yapılan oylamada AK Partili milletvekilleri Akif Ekici'ye ceza verilmesi yönünde el kaldırırken, muhalefet ise ceza verilmemesi yönünde ellerini kaldırdı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın ise "Ortada belki biraz dozajı yüksek siyasi eleştiri var" diyerek, Akif Ekici'ye sahip çıkması, AK Partili milletvekillerinin tepkisini çekti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Akif Ekici Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title