Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Kabinesini Açıkladı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Çankaya Köşkü'nde yeni kabinesini açıkladı. Buna göre; 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı yapan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Çankaya Köşkü'nde yeni kabinesini açıkladı. Buna göre; 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanlığı yapan Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı olarak atandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yerini korurken; geçen yasama döneminden bir grup başkanvekili ve bir genel başkan yardımcısı olmak üzere 4 eski milletvekili ve 3 bakan yardımcısı kabinede yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek resmen göreve başladı. TBMM'den sonra Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan ardından Cumhurbaşkanlığı'ndaki Göreve Başlama Töreni'ne katıldı. Erdoğan törene katılan devlet ve hükümet başkanları için Çankaya Köşkü'nde verilen yemeğin ardından, yeni kabineyi açıkladı.

Bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 17 bakandan oluşan kabinede, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerlerini korudu. Geçen yasama döneminden eski AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Osman Aşkın Bak ve Cevdet Yılmaz olmak üzere 4 eski vekil kabinede yer alan isimler oldu.

Kabineye atanan bakanlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Cevdet Yılmaz (Eski TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı)

Adalet Bakanı: Yılmaz Tunç (Eski AKP Grup Başkanvekili)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Manihur Özdemir Göktaş  (Cezayir Büyükelçisi)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Vedat Işıkhan (Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyesi)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı: Mehmet Özhaseki (AKP Genel Başkan Yardımcısı)

Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan (MİT Müsteşarı)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Alparslan Bayraktar (Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı)

Gençlik ve Spor Bakanı: Osman Aşkın Bak (Eski Rize Milletvekili, eski Gençlik ve Spor Bakanı)

Hazine ve Maliye Bakanı: Mehmet Şimşek  (Eski Maliye Bakanı)

İçişleri Bakanı: Ali Yerlikaya  (İstanbul Valisi)

Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı: Yusuf Tekin (Eski Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü)

Milli Savunma Bakanı: Yaşar Güler (Genelkurmay Başkanı)

Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mehmet Fatih Kacır (Eski Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı)

Tarım ve Orman Bakanı: İbrahim Yumaklı (Eski Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı)

Ticaret Bakanı: Ömer Bolat (Albayraklar Grubu Yönetim kurulu üyesi)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Abdülkadir Uraloğlu (Karayolları Genel Müdürü)

Kaynak: ANKA / Politika

Hazine ve Maliye Bakanı Milli Savunma Bakanı Recep Tayyip Erdoğan Maliye Bakanlığı İçişleri Bakanı Mehmet Şimşek Ali Yerlikaya Çankaya Köşkü Mehmet Şimşek MİT Müsteşarı Yaşar Güler Hakan Fidan İstanbul Çankaya Maliye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title