Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tartışma başlatan "Hatay" çıkışına açıklık getirdi

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta deprem konutlarının teslim edildiği törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" şeklinde sözlerine açıklık getirip muhalefete yüklendi.

Geçtiğimiz günlerde Hatay İlçe Belediye Başkan Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" şeklindeki sözleri büyük yankı uyandırmıştı.

"İFADELERİMİZİN ÜZERİNDE TEPİNİYORLAR"

Asrın felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Erdoğan, tartışma yaratan sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan, "Birileri çıkmış Hatay'daki aday tanıtım toplantımızda söylediğimiz hükümetle yerel yönetimlerin iş birliğinin önemine işaret ettiğimiz ifadelerin üzerinde tepiniyor. Halbuki yıllardır şu hakikati sürekli kamuoyunun dikkatine getiriyoruz; Hükümet olarak biz, hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

MUHALEFETE SERT SÖZLER

Açıklamasının devamında muhalefete sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Hatta plana dayalı, yapacaklarını gördüğümüz yatırımlar için borçlanma izinlerini de veriyoruz. Muhalefetin elindeki şehirlerde normalde belediyelerin yapması gereken yatırımların önemli kısmını sırf vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bakanlıklarımıza bağlı kurumlar ile yine biz hayata geçirdik. İstanbul'undan İzmir'e, Ankara'sından Hatay'a muhalefet belediyelerinin şehirlerine hak ettiği hizmeti kazandıramamasının tek sebebi beceriksizlik, iş bilmezlik ve başka hesaplar peşinde koşmalarıdır" dedi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Kahramanmaraş Deprem Hatay Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500

Yorumlar (49)

haksız mıyım:

sen, zirzop tayfasına bakma sayın cumhurbaşkanım. onlar lafı başka yerlerinden anlarlar. işlerine gelmez çünkü. onlara lgbt seviciliği yapanlar yarar.

464
1692
yanıtYanıtla
o zen:

zeka seviyen, orangutanlardan 3-4 puan ileri

yanıt1144
yanıt235
Eren Aydın:

Orangutanlara hakaret olur...

yanıt913
yanıt164
haksız mıyım:

lgbt sevenler mi zeki oluyor sizin için. e oğlum yoksa size recep ivediğin dediği gibi, yarım dünya derler ha, o kadar yumuşamayın.

yanıt102
yanıt436
meko:

Boşuna yağcılık yapma c.b.buradan yorumları okumaz.

yanıt657
yanıt119
sade vatandaş:

istanbulda imamoğlunun metro projeleri,metrobüs alım izni imzalanmadığından mahsun ve hüzünlü birde yerel yönetim işbirliği yapmıyor diyorlar adam daha ne yapsın işlerinin görülmesi için sizin partiyemi geçsin

yanıt322
yanıt93
Ozzy Bjk:

Haksız sın!! Meko doğru demiş. Orangutanlarda en azından azıcık akıl var. Bunlar bence “Parazit” zarar vermek ve içinde bulunduğu sistemi bozmak için varlardır.

yanıt170
yanıt24
Ahmet Melih ALEMDAR:

Gırtlağın acıyacak fazla zorlama (haksız mıyım)

yanıt110
yanıt18
Bayram Korkmaz:

%52 memnunsa problem yok abi ben suri

399
69
yanıtYanıtla
murat dural:

reklamları izlediniz.

384
34
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title