Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

Güncelleme:

Yılın ikinci Kabine toplantısı sona erdi. 3 saat 15 dakika süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışı kararıyla ilgili "ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı ve modernizasyon kitlerinin satışıyla ilgili konuşan Erdoğan, "ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Erdoğan, yaklaşık 3 saat 20 dakika süren Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye yönelik F-16 satışını değerlendirdi.

"ABD'NİN F-16 KARARINDAN MEMNUNUZ"

ABD'nin Türkiye'ye 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterdeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti satışı ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika Birleşik Devletleri ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte inşallah Türk savunma sanayi, bundan sonra daha hızlı yol alacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

ABD'NİN TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞ SÜRECİ

Yabancı ülkelere silah satışı konusunda Senato Dış İlişkiler Komitesi ile Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin değerlendirme ve varsa itiraz hakkı bulunuyor. Hem Senato hem de Temsilciler Meclisinin dış ilişkiler komiteleri, 26 Ocak'ta bildirimin yapıldığı gün yaptıkları açıklamalarla Türkiye'ye F-16 satışına onay verdiklerini duyurmuştu.

Türkiye, ABD'den 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve envanterindeki 79 uçak için ise modernizasyon kiti talep etmişti. Geçen yıl bazı Kongre üyelerinin F-16'ların satılmasını şarta bağlayan ek maddeleri ABD Savunma Bakanlığı Bütçe tasarısından çıkarılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısındaki açıklamalarından satır başları:

"Bir taraftan iyice yaklaşan 31 Mart seçimleri ilgili çalışmalarımızı yürütürken diğer yandan ülkemizi büyütme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Turizm geliri yüzde 17 arttı, 57 milyon turist geldi. Turizmde bu tarihi başarıları muhalefetin ve bazı faşist çevrelerin turizmi baltalamaya yönelik menfi kampanyalarına rağmen elde ettik. Turizmde hedef 60 milyar dolar.

Önümüzdeki dönemde, ekonomi programımızın müspet yansımalarını, enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

"İKİNCİ ASTRONOTUMUZU DA UZAYA GÖNDERECEĞİZ"

İnsanlı uzay misyonumuzu başarıyla yerine getirdik. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

Terörün yok edilmesi, Irak'la hayata geçirmeyi planladığımız Kalkınma Yolu Projesi için de önemlidir. Türkiye, ne pahasına olursa olsun, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına müsaade etmeyecektir.

Terör örgütü mensuplarını, nerede bulursak orada kafalarını ezmeyi, bu amaçla oluşturulan altyapıları imha etmeyi sürdüreceğiz. Yaz aylarında Pençe Harekat bölgesindeki tahkimatımızı önemli ölçüde tamamlamış olacağız, böylece çok daha etkin tedbirleri alma imkanına kavuşacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'den F-16 alım süreci olumlu sonuçlandı, memnuniyet duyuyoruz

"HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUTU TESLİM ETMEKTİR"

Depremzede kardeşlerimizi en kısa sürede güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmektir. Deprem bölgesinde istihdamı ve üretimi canlandıracak, şehirlerimize güç katacak projeleri devreye aldık.

31 mart seçimleri öncesi her türlü provokatif oyun devreye sokuldu. Mahalli İdareler Seçimlerini, ülkemizi tökezletmenin aracı haline dönüştürme hayali kuranların heveslerini yine kursaklarında bırakacağız.

Önümüzdeki aylarda 4 ayrı proje kapsamında, 34 kilometrenin üzerinde uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız."

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Kabine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (40)

Tutankamon Hoca:

Kendi halkının varlığını dünyaya dagıtıp halkı inim inim inşletmesine rağmen genede kazanıyor olması ilginc ve işrdelenmesi gereken bir konu dünya bu konuya el atmalı :))

172
40
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

ilk hedefi gerçekleştirdikleri için artık yolları açık.istedikleri şekilde yön veriyorlar.neydi o hedef.insanlara korku salmak yerinden kımıldatmamak susturmak.hergül ölmeye razı olmak.ama insan 1 kere ölmeli insan.

yanıt83
yanıt17
Onur Yener:

Senin gibiler inim inim inşletmek bizim için bir şeref...

yanıt21
yanıt109
Tutankamon Hoca:

Onur bir kilo kıyma aldınmı 5 dsenedir evine hahahaha

yanıt58
yanıt20
Hsn:

Acaba sorgulaması gereken sürekli kaybeden taraf olmasın sakın,bu kafayla siz ohooooooo

yanıt0
yanıt4
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Evet Onur Bey, 2013'te telefon tapelerinde de akpli bir iş adamı bu milletin deyip küfür ediyordu. Başardınız .

yanıt10
yanıt1
MoonShine:

Tutankamon ahaha. Şu boşluktan ağrıyan karnı,açlıktan kokan nefesi,delikli ayakkabısı elinde i phone 15 pro max ile sana cevap yazmaya çalışıyor bence :D

yanıt1
yanıt0
Merdan:

Yunan yeni nesil 40 tane f-35'i 8 milyar dolara alıyor vede aldı. Biz 40 tane f-16'yı ve 79 kiti 23 milyar dolara alıyoruz, yani 120 tane f-35 parasına.

159
10
yanıtYanıtla
MoonShine:

5 milyar kere söyledim. Savunma sanayi okey. Ama biz bir iha yı kaça alıyoruz damadın şirketinden? Siha yı kaça alıyoruz? 3 e üretip 15 e satmadığını hanginiz biliyor? Seçim zamanı limanlarda olan uçaklar gemiler nerede? Bulunan gazlar petroller nerede...

yanıt4
yanıt1
Tutankamon Hoca:

Allahım mevzuyu biliyon

83
10
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title