Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı, 6'lı Masa'nın ortağı meydan okudu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti grup toplantısında 14 Mayıs 1950'de Menderes'in "Yeter söz milletin" çıkışını hatırlatarak "Milletimiz 73 yıl sonra 6'lı masaya aynı gün 'Yeter' diyecek" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağı kesinleşirken belirlenen tarihe 6'lı Masa adına ilk yorum Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı konuşmada milyonların merakla beklediği seçim tarihini açıkladı.

"MENDERES SANDIKTAN EZİCİ BİR ZAFERLE ÇIKMIŞTIR"

14 Mayıs 1950'de Adnan Menderes'in kazandığı seçimi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Siyasetin günlük hercü merci içinde insanların söyledikleri sözler elbette önemlidir. Ancak aynı insanların sandık başında nelere bakacaklarıdır. Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde Rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde önemli bir başarı kazanmıştır.

"MİLLETİMİZ 73 YIL SONRA AYNI GÜN ALTILI MASAYA YANITINI VERECEK"

Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak' diyerek hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek milletin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek. Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Milletimiz aynı gün, bu darbe şakşakçılarına 'yeter' diyecektir."

SEÇİM TARİHİ NETLEŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması kesinleşirken, 6'lı Masa'dan da belirlenen tarihe ilişkin ilk yorum geldi.

6'LI MASA ADINA İLK TEPKİ UYSAL'DAN

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Erdoğan, 14 Mayıs'ı işaret etmiş; Biz Demokrat Parti olarak buradayız, aynı yerdeyiz, bekleriz!!! Yerli ve milli Şef'e karşı #YeterSözMilletindir diyeceğimiz bir gün olacaktır!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs olarak açıkladığı seçim tarihine 6'lı Masa'dan ilk tepki

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Gültekin Uysal Demokrat Parti Demokrat Parti AK Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

sade vatandaş:

menderes uzun süre iktidarda kalıp baskıcı rejime dönüştü en sonunda tahkikat komisyonu kurup mahalefeti tamaman susturmak istedi menderes bir kahraman değil suç işlemiş bir siyasetçidir

45
86
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

Ayhan Aydan ve Suzan Sözen'i de tanımalıyız

yanıt7
yanıt1
sade vatandaş:

bilen bilir ayhan aydanla suzan sözerde menderesin askerlik arkadaşları olumsuz beğenilerinizin devamını dilerim

yanıt3
yanıt6
hakan altınkaynak:

Rahmetli Menderes' i astıranlarla birlikte olarak mı diyeceksin 'Yeter söz milletin' diye.

66
46
yanıtYanıtla
mağdur emekli:

biri küçük enişteyi tutsun :))

55
33
yanıtYanıtla
Blackened:

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış

47
33
yanıtYanıtla
Vat Gugen:

Doların 5 nisanda 8000 den 40000 e çıkmasını, merkez rezerv 7 milyardan 3 e düşmesini, imf ye bu hükümetin 50 milyar borcunu ödemesini, bir gecede %400 zam haberlerini, bilmediğiniz yada unuttuğunuz için hala dışa bağımlı olmaya meraklılara bel bağlayanlar. Elbette sonuna kadar RTE.

39
37
yanıtYanıtla
Hüseyin Güzelaydın:

Yanındayız rte

31
44
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Ülkemiz içim hayırlı olsun.

69
2
yanıtYanıtla
ender demirsoy:

yeter artık, düşün milletin yakasından, ye ye doymadınız. hesap günü yakındır

36
28
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title