Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hükümetimiz haksız ithamlara maruz kaldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin haksız ithamlara maruz kaldığını belirterek, Türkiye'nin Gazze'ye yaptığı yardımların artarak devam ettiğini ve seçim gündeminin geride kaldığını söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik büyüme, ihracat ve istihdam konularında olumlu gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hükümetimiz maalesef haksız ithamlara maruz kalmıştır. Böyle olmadığını bal gibi bildikleri halde jet yakıtı konusunda iftira atanları asla unutmayacağız"

- "Türkiye bugün yola çıkan 3 bin 774 tonluk iyilik gemisiyle Gazze'ye en fazla yardım yapan ülke konumunu perçinlemiştir"

-"Ülkemizin son 10 ayına damga vuran seçim gündeminin geride kalmasıyla tüm seçim tarihi boyunca gidiş gelişler asıl meselelere son verilme dönemidir"

-"Hükümet ve siyaset kurumu olarak 21 yıldır olduğu gibi gelecekte de demokrasimizin standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz"

- "Türkiye 16 Nisan halk oylamasıyla 200 yıllık tartışmaya noktayı koymuş cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden yana olmuştur"

-"14-28 Mayıs seçimleriyle parlamenter sisteme dönüş tartışmaları milletimiz tarafından kapatılmıştır"

- "Türkiye olarak yakın çevremizdeki gerilimlerin etkisiyle olumsuzlukların yansımasını hissediyoruz. Bölgesel krizleri yönetirken ekonomideki yol haritamıza bağlı kalıyoruz"

-"2023'ü yüzde 4,5 büyüme oranıyla kapattık. Satın alma paritesine göre dünyanın en büyük 11. ekonomisiyiz. Mart ayı ihracatımız 22 milyar 578 milyon doları buldu. Bu rakamla en yüksek ihracat değerine ulaştık"

-"Dün açıklanan şubat ayı rakamlarına göre, istihdam yıllık bazda 1 milyon 156 bin arttı"

-"Dünya gibi bizim de temel sorunumuz enflasyon baskısıdır"

-"Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısında itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz. Cari açıkta daralma başladı"

-"Bayramın 2. günü Gabar'daki petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkmayı başardık. Hedefimiz günlük 100 bin varile ulaşmak"

-"Ekonomi ekibimiz hazırlıklarını yaptı. Çok yakında bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Türkiye'nin geleceği yatırım üretim istihdam ve ihracat ile şekillenecektir"

-"Biz doğru bildiğimiz yoldan yürümekten geri durmayacağız"

-"Gazze krizinde de kardeşlik vazifemizi yerine getirmeye devam edeceğiz"

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Türkiye İhracat Hükümet Ekonomi Gazze İnsan Hakları Dış Politika Politika Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title