Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki soykırımı sergileyen Netanyahu'dan başkası değildir

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de yaşanan katliamları ve İsrail'in provokatif adımlarını eleştirerek, Batının çifte standartlı tutumunu gösterdiğini belirtti. Türkiye olarak Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temasları artırdıklarını ifade eden Erdoğan, savunma sanayindeki dışa bağımlılığın azaltıldığını ve savunma sanayi ürünlerinin ihracatının arttığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: " Gazze'de 34 binden fazla masumu katleden, basın mensuplarını öldüren, okulları, camileri, kiliseleri bombalayan 193 gündür dünyanın gözleri önünde soykırım uygulayan her türlü şımarıklığı sergileyen Netanyahu'dan başkası değildir"

-"Hafta sonu yaşanan hadiseler, Batının çifte standartlı tutumunu göstermiştir. Son olayda problemin kaynağı doğru tespit edilmelidir. 7 Ekim'den bu yana İsrail provokatif adımlar atmaktadır"

-"Türkiye olarak son 2 gündür Gazze'deki katliamların geri plana itilmemesi için temaslarımızı artırdık"

-"Gerilimde el yükselterek hiçbir yere varılmaz. 193 gündür ortada tek bir mağdur vardır o da mazlum Gazze halkıdır"

-"Sorumluluk sahibi herkes seslerini daha fazla yükseltmelidir"

-"Göreve geldiğimizde savunma sanayinde yüzde 80'ler seviyesinde olan dışa bağımlılığımızı yüzde 20'lere indirmiş bulunuyoruz"

-"Öyle günler oldu ki, ücretini peşin ödediğimiz silahlar bile teslim edilmedi. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesme iradesi göstermesek bugün hala aynı şeyleri yaşıyor olurduk"

-"TB2 Akıncı ve Aksungur hava araçlarımız ile dünyada ilk 3 ülke arasındayız"

-"Savunma sanayi ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 185'e çıktı. İhraç ettiğimiz ürün sayısı ise 230'u buldu"

-"2023 yılı İHA ihracatımız 1,8 milyar dolara ulaştı"

-"Savunma şirketlerimize hayasız akınlar karşısında biz geri atmayacağız. Her alanda iftihar vesilesi olan şirketlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz"

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İhracat Türkiye İsrail Gazze Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title