Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası enflasyonla mücadele mesajı

Güncelleme:

Seçim sonrası gerçekleşen ilk Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar verdi. Emeklilere de seslenen Erdoğan, "Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimlerde yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Kendimiz bedel ödesek dahi gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk duracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim nedeniyle 1,5 ay sonra gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadeleye yönelik mesajlar veren Erdoğan, yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini söyledi.

"EMEKLİLERİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE ENFLASYONUN YOL AÇTIĞI SIKINTILARI BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Dün açıklanan şubat ayı rakamlarına göre istihdam mevsim etkilerinden arındırıldığında 32.4 milyona ulaştı. Bizim de sorunumuz enflasyon baskısıdır. Emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun yol açtığı sıkıntıları biliyoruz. Bu konuda tavrımız enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası enflasyonla mücadele mesajı

"SEÇİM EKONOMİSİ UYGULAMADIK, POPÜLİST ADIMDAN UZAK DURDUK"

Seçim ekonomisi uygulamayarak milletimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirdik. Kendimiz bedel ödesek dahi ülkemize, milletimize, gelecek nesillere bedel ödetecek her türlü popülist adımdan uzak durduk duracağız. Bu kararlı duruşumuzun Türkiye ve Türk ekonomisi için ne kadar kıymetli olduğunu zamanla hep birlikte iyi göreceğiz.

"ENFLASYONUN SENENİN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN DÜŞÜŞE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ"

Yıllık enflasyonun senenin ikinci yarısından itibaren düşüşe geçmesini bekliyoruz. Uyguladığımız politikaların etkisiyle cari açıkta daralma başladı. Ocak ayında yıllık cari açık 15 milyar dolar azaldı. Altın ve enerji hariç tutulduğunda 34,6 milyar dolarlık cari fazla gerçekleşti"

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kabine Finans Politika Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (84)

Ahmet Çetin:

21 senedir tek başına iktidar, hep aynı nakarat, sonuç; fakir daha fakir, zengin daha zengin.

1746
69
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bazılarının bol salçalı makarnalarını kestiklerinden dolayı uykudan uyananlar tercihini başka bir tarafa yaptı

yanıt403
yanıt74
Ömer:

IMF' den daha kötü ve vicdansız bol faiz ödemeli Dünya Bankasına borçlanıyoruz 35 Mılyar dolar.

yanıt427
yanıt29
Ali Tokgönül:

Altı yaşındaki evladıma , bir hikayeyi ikinci kez anlatmaya kalksam , babacığım bunu anlatmıştın der.... Yeter ama . Gerçekten yeter ... İkinci yarısı , üçüncü yarısı bu ne yaaa...

yanıt571
yanıt36
Nuri Aga:

Emmaaaan boş verin salıverin gitsin. Ekonomiyi düşün, zamları düşün, doları euroyu düşün, düşün düşün pohtur işin demiş eskiler. Su akar yolunu bulur

yanıt96
yanıt29
Mehmet Vatandaş:

Benim anlamadığım eyyyttt dediği zaman akarsu bile duruyor da şu enflasyona niye bir eyyyttt demiyor:))))

yanıt121
yanıt7
gökhan yıldırım:

gülermisin ,hiçkira hiçkira ağlarmisin...

yanıt88
yanıt5
senar:

Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden, heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan; davranışsal ekonomi ve nöro ekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır. Bakan Nebati

yanıt36
yanıt0
Tırpan:

21 sene önce Hızlı Trene binemiyordun. 21 Sene önce Türkiyede 2. sını9f otomobile biniyordun şimdi 1. sınıf otomobile biniyorsun. 21 sene önce kavhaltını yemeğini evde yiyor işyerine evden götürüyordun. Şimdi Yemeksepetine gtişre söylüyorsun... Yaşam standardı yükseldi. 21 Sene önce otobüsle seyahat ediyordun şimdi Uçakla. 21 Sene önce tatili bilmiyordun bayramda memleket gidiyordun sadece şimdi senede 2 kere tatil yapıyorsun.

yanıt11
yanıt79
Veli Yücel:

emekliler bisey beklemeyin demek istemiş.maaslara birey yapamam ama enflasyon düşünce otomatik olarak sizde rahat edeceksiniz diyor reyiz.herzamanki masalın tarihini ileri alıp anlatıyor.3 yıldır ikici çeyrek ikinci yarı sene başı düşecek diye diye geçti.

509
17
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title