Haberler

Brunei Sultanı Ankara'da! 5 anlaşma imzalandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Deprem" teşekkürü geldi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah'ı Beştepe'de resmi törenle karşıladı. Erdoğan ile Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah başkanlığındaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından 5 anlaşmaya imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, imzaların atılmasının ardından "Deprem felaketi sonrası gösterdikleri bu dayanışmayı asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Brunei Darüsselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah'ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa yaptıkları görüşme ve heyetlerin bir araya gelmesinin ardından çeşitli anlaşmaların imza törenine geçildi. İki lider imzaların atılmasının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Brunei Sultanı Ankara'da! 5 anlaşma imzalandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Deprem' teşekkürü geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamlarından satır başları şöyle:

"Kıymetli kardeşimle bugün yaptığımız görüşmelerde ikili münasebetlerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. İş birliğimizi ileri taşıma kararlılığımızı teyit ettik. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi çeşitlendirecek yatırım alanlarına ilişkin fikir teatisinde bulunduk. Savunma sanayi, inşaat, tarım, turizm, sağlık, enerji, bilişim, İslami finans ile helal üretim alanlarında iş birliği imkanlarını değerlendirdik. Az önce imzalanan anlaşmalarla ilişkilerimizin ahdi zeminini tahkim ettik.

Brunei Sultanı Ankara'da! 5 anlaşma imzalandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Deprem' teşekkürü geldi

"İLİŞKİLERİMİZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA KUVVETLENİYOR"

Kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğimiz beşeri bağlarımızı güçlendiriyor. Okçular Vakfımızın büyükelçiliğimizin ve Yunus Emre Enstitümüzün katkılarıyla Brunei'de Türk okçuluğu dersleri veriliyor. Türkçe kurslarına Bruneili kardeşlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Türk dizileri ve filmleri Bruneili kardeşlerimizce yakından takip ediliyor. Bu şekilde beşeri ilişkilerimiz her geçen gün daha da kuvvetleniyor. Görüşmelerimizde güncel küresel meseleler üzerinde de durduk. Filistin, Rohingya ve İslam düşmanlığı gibi konuları ve Ukrayna savaşını ele aldık" ifadelerini kullandı.

Brunei Sultanı Ankara'da! 5 anlaşma imzalandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Deprem' teşekkürü geldi

İKİ ÜLKE ARASINDA 5 ANLAŞMA İMZALANDI

  • İki ülke arasındaki "Milli Arşivleri Arasında İşbirliği Protokolü"nü Devlet Arşivleri Başkanı Uğur Ünal ile Brunei Darusselam Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Yang Mulia Pengiran Haji Mohammad Hasnan bin Pengiran Haji Ali Hassan imzaladı.
  • "Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Brunei Darusselam Eğitim Bakanlığı Arasında Yükseköğretim Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"na Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve Brunei Darusselam Eğitim Bakanı Datin Seri Setia Dr Hajah Romaizah binti Haji Md Salleh imza attı.
  • "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Brunei Darusselam Devleti Savunma Bakanlığı Arasında Savunma Sanayi Alanında İşbirliği Konulu Niyet Beyanı", Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Brunei Darusselam Dışişleri İkinci Bakanı Dato Seri Setia Haji Erywan bin Pehin Datu Pekerma Jaya Haji Mohd Yusof tarafından imzalandı.
  • "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brunei Darusselam Sultanı Majesteleri Yang Di-Pertuan Hükümeti Arasında Kültür Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"nı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Brunei Darusselam Gençlik, Kültür ve Spor Bakanı Yang Berhormat Dato Seri Setia Awang Haji Nazmi bin Haji Mohamad imzaladı.
  • "Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Brunei Darusselam Dışişleri Bakanlığı Arasında İkili İstişarelere İlişkin Mutabakat Zaptı"na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Brunei Darusselam Dışişleri İkinci Bakanı Dato Seri Setia Haji Erywan bin Pehin Datu Pekerma Jaya Haji Mohd Yusof imza attı.

Brunei Sultanı Ankara'da! 5 anlaşma imzalandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Deprem' teşekkürü geldi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Beştepe Türkiye Deprem Ankara Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı? Tahlil nikahı nedir, hülle nedir? Tahlil nikahı nasıl yapılır, şartları nelerdir? Emekli maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? (%) Emekliler ne kadar zam alacak? Memurlar ne kadar zam alacak? (%) 4 aylık memur enflasyon farkı belli oldu mu, Temmuz'da memura ne kadar zam yapılacak?
500

Yorumlar (10)

Mibox Guven:

Rabbim yardımcın olsun reis sen çalış onlar konuşsun.

105
50
yanıtYanıtla
Duygu:

Ayagina tas degmesin, allahim seni basimizdan eksik etmesin Reis ..

72
48
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Düşünsenize Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı olduğunu. Dünya devletleri ile kapalı kapılar arkasında ne konuşabilir. Bu adama nasıl güvenebiliriz.

31
31
yanıtYanıtla
gngr xxx:

Okçuluk dersleri gülermisin ağlarmısın

13
20
yanıtYanıtla
Hovan Coharyan:

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı tebrik ediyoruz. Türk Milleti seninle gurur duyuyor.

14
11
yanıtYanıtla
vatandaş rıza:

Türkiye Türklere yardım etmeyen tek Ülke her ülkeye yardımda götürdü milyar dolarlarıda borc aldı yardım olarak vergi

10
12
yanıtYanıtla
O Z:

Hayırlı olsun.

13
9
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Bizim derdimiz seçim değil bizim derdimiz vatan onlar seçim çalışması yaparken biz çalışmaya devam ediyoruz

10
11
yanıtYanıtla
Deniz Yurt:

Troller aldığınız paraları iade edeceksiniz bilmiyorsunuz değil mi? Yasal faiziyle hemde

11
5
yanıtYanıtla
Deniz Yurt:

Veda turları erken başlamış Reis?

8
7
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title