Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Seçimlerden bir yıl sonra sözlerin yalan olduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçimlerin üzerinden bir yıl bile geçmeden verdikleri bütün sözlerin yalan olduğunu belirterek, vatandaşlardan ve kendi partilerinden sakladıkları gizli pazarlıkların ortaya çıktığını söyledi. Çelik, Adana'da düzenlenen toplantıda Cumhur İttifakı'nın Çukurova Belediye Başkan adayı Firdevs Cingözler'in projelerini anlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Daha seçimlerin üzerinden bir yıl bile geçmeden verdikleri bütün sözlerin yalan olduğu, vatandaşlardan, hatta kendi partilerinden sakladıkları gizli pazarlıklar yürütüldüğü ortaya çıktı. Muhtemelen nisan, mayıs, haziran aylarında, şimdi hangi pazarlıkların yürütüldüğünü de o zaman öğreneceğiz." dedi.

Adana'da, Cumhur İttifakı'nın Çukurova Belediye Başkan adayı Firdevs Cingözler, bir tesiste düzenlediği toplantıda projelerini anlattı.

Toplantıya katılan Çelik, yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Cingözler'in, hayatın her alanına dokunan, Çukurova'daki insanların bütün özlemini, taleplerini karşılayabilecek bir başkan olacağına inandığını belirten Çelik, Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir ve diğer ilçe adaylarının da başkan olmasını istediğini söyledi.

Çukurova Belediyesinin son 5 yılda ulusal basına olumsuz haberlerle yansıdığını dile getiren Çelik, "Çukurova Belediyesinde en çok sandalyeler havada uçuşmuş, biri birine ateş etmiş, biri birine saldırmış, kurşunlar havada uçmuş. Çukurova Belediyesi son 5 yılda böyle bir sürü haber olmuş. Bizim en büyük sözümüz şudur, Firdevs Hanım başkan olduğunda Çukurova Belediyesinde kurşunlar değil, havada çiçekler, güller uçuşacak." diye konuştu.

Çelik, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde altılı, yedili masalar kurulduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Masanın altından biri, arkasından biri çıkıyordu. Bu şekilde Türkiye'nin huzuruna çıkıp 'Biz ülkeyi yöneteceğiz.' diyorlardı. Şimdi bugün birbirlerine en ağır lafları o altılı, yedili masanın unsurları söylüyor. O kadar doğal laflar söylüyorlar ki sanki aralarında kan davası var. Şimdi seçimlerin üzerinden bir yıl bile geçmeden, milletin huzuruna çıkıp da oy istedikten sonra bu hale düşmeleri karşısında onların bir hesap vermesi gerekiyor. O yüzden bugün gelip oy istemeye yüzlerinin olmaması lazım. Onların önce vatandaşımızdan bir özür dilemeleri ve kenara çekilmeleri lazım. Daha seçimlerin üzerinden bir yıl bile geçmeden verdikleri bütün sözlerin yalan olduğu, vatandaşlardan, hatta kendi partilerinden sakladıkları gizli pazarlıklar yürütüldüğü ortaya çıktı. Muhtemelen nisan, mayıs, haziran aylarında, şimdi hangi pazarlıkların yürütüldüğünü de o zaman öğreneceğiz. O yüzden bunlardan oy istemeye gelenler olduğu zaman, 14 ve 28 Mayıs'taki bu tutumlarını iyi hatırlatmak lazım."

"Sürekli dönerek siyaset yapılmaz"

Muhalefette, başkan adaylarının parti değişikliğine de değinen Çelik, şöyle konuştu:

"Çukurova inci gibi bir ilçe. Çukurova hiç kimsenin yedek projesi değil. Kimsenin yedek ilçesi değil. Buraya gerçekten Çukurova'yı seven, Çukurova'ya hizmet edecek adaylar lazım. Biri başka ilçeden olmak istemiş. Oradan yapmadıkları için Çukurova'da bulmuş. Bir başka aday, başka bir partiden olmak istemiş. Oradan yapmadıkları için bu partiden olmuş. Böyle 5 yıldızlı otellerin döner kapısı gibi sürekli dönerek siyaset yapılmaz. Bizimse, 'Çukurova'yı kim geleceğe taşır?' diye düşünülmüş ve sonunda karar verilmiş, Cumhur İttifakı'nın tam desteğini almış Firdevs Cingözler adayımız var. Biz bir şeyin güzelleşmesini anlatırken, bir şeyin daha iyi bir hale geçmesini anlatırken 'Buna kadın eli değmiş.' deriz. Onun için Adana'ya bir kadın eli değsin ve Firdevs Hanım'ın başkan olmasını çok istiyorum."

"Adayların hepsi belediyecilik konusunda temayüz etmiş şahsiyetlerdir"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da Cingözler ve Kocaispir ile diğer ilçe adaylarının 1 Nisan'da başkan olacağına inandığını belirtti.

Karakaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "İnşallah önümüzdeki dönemlerde sadece ülkemizde değil, tüm dünyada kadınlarımız olması gerektiği yerde, hak ettiklerini alacaklardır." dedi.

Dünyada 50'ye yakın bölgede sıcak çatışma olduğuna dikkati çeken Karakaya, "İnsanlık huzursuz, sıkıntı içerisinde. Türkiye'nin dört bir tarafı ateşle sarılmış durumda. Güneyimizde 900 kilometre alanda devlet, otorite yok. Kuzeyimizde Rusya-Ukrayna Savaşı 3 yılını doldurdu. Duracağı da yok, durmasında da izin verilmiyor. Ama yine Allah'a bin şükür ki bu coğrafyada en huzurlu, en güvenli alan da Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bunlar öyle kolay olmuyor." ifadelerini kullandı.

Belediyecilik konusunda kimseden eksiklerinin olmadığının altını çizen Karakaya, şunları kaydetti:

"Çıkardığımız adayların hepsi belediyecilik konusunda temayüz etmiş şahsiyetlerdir. Büyükşehir için de öyle Sarıçam için de Seyhan için de Yüreğir için de Çukurova için de öyle. Temayülümüzde bir sorun yok, belediyecilikte bir sorun yok. Allah'a bin şükür ki Cumhur İttifakı adayı olarak seçilen Sayın Cumhurbaşkanı'mız ve onu kabinesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi 4,5 yıl daha bu memlekete hizmet edecek. İnşallah birçok sorunlarını çözecek, yerel yönetimlerle uyumlu bir hükümetin, bir yasamanın olması her zaman için buralara yapılacak hizmetleri de artıracaktır. Bu gerçeği de göz önünde bulundurmamız lazım."

Toplantıda, Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kocaispir de konuşma yaptı.

Toplantıya, milletvekilleri, il başkanları, ilçe belediye başkan adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Firdevs Cingözler Ömer Çelik Çukurova AK Parti Adana Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title