Haberler

Çin Komünist Partisinden AK Parti'ye Ziyaret

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çin Komünist Partisi Gansu Eyalet Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Eyaleti Eski Vali Yardımcısı Bayan Zhang Xiaolan başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Çin Komünist Partisi Gansu Eyalet Komitesi Daimi Üyesi ve Gansu Eyaleti Eski Vali Yardımcısı Bayan Zhang Xiaolan başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

Ziyaretlerinin sebebinin iki partinin ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi ve parti kadrolarının birbirlerini daha iyi tanıması olduğunu belirten Parti Temsilcisi Xiaolan, şöyle konuştu: "2002 yılında AK Parti iktidara geldikten sonra Türkiye çok büyük hızla gelişti. Bundan büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu yıl Çin ile Türkiye arasında olan ziyaretler iki ülkeyi birbirine daha çok yakınlaştırmıştır. Bu gelişimizde de, Türkiye'nin gelişme başarılarını yakından gördük ve önümüzdeki seneler için de gelişme hedefini öğrendik. Türkiye'nin gelecekteki gelişmeler ile ilgili fikirlerini Çin'e götüreceğiz ve önümüzdeki dönemlerde hangi alanlarda işbirliği yapılabileceği konusunda fikir yürüteceğiz. İki ülkenin, iki partinin ekonomik, kültürel ve siyasi alanlarda işbirliği yapmasının kesinlikle bölgenin barış huzuru ve istikrarına faydalı olacağına inanıyoruz."

AK Parti'nin İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın sıcakkanlı ve nazik bir siyasetçi olduğunu anlatan Xiaolan, şunları söyledi: "Bu bizi ayrıca sevindirdi. İzmir çok büyük ve önemli bir şehir, AK Parti'nin bu şehirdeki il başkanının görevini bilinciyle yapıyor olmasını görmekten mutluyuz. Ayrıca, AK Parti'nin İzmir'deki il binası

çok şık ve kullanışlı, AK Parti'nin büyüklüğüne yakışır bir bina olarak gördük. Sayın Ömer Cihat Akay'ı ve ekibini Çin'e bekliyoruz, partimizi ve ülkemizi daha yakından tanımaları için Çin'e bir ziyaret gerçekleştirmelerini arzu ediyoruz."

Ziyarete gelen Çinli heyet ayrıca, Akay'a yöresel motifler ile işlenmiş bir hediye ve Çin haritası takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çin Halk Cumhuriyeti Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title