Haberler

CHP, TRT Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu

Güncelleme:

CHP İstanbul İl Başkanlığı, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'yı yayın politikası nedeniyle suçladı ve suç duyurusunda bulundu. CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sobacı ve diğer şüpheliler hakkında çeşitli suçlamalarla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Kaftancıoğlu, TRT'nin tarafsızlık ilkesine aykırı yayınlar yaptığını ve CHP'yi yok saydığını belirtti.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı tarafından ilkelerine ve kendi mevzuatına aykırı yayın politikası uyguladığı iddiasıyla TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ve tespit edilecek şüpheliler hakkında "Kamu hizmetlerinden yararlanma hakkının engellenmesi", "Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Şikayetin ardından adliye önündeki meydanda basın açıklaması yapan Kaftancıoğlu, "TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, göreve başladığı günden bu yana, TRT'ye yanlı bir yayın politikası izlemektedir. TRT devletin ve milletin kuruluşudur. Hepimizin vergileriyle gelir elde etmektedir. Buna karşın çok uzun süredir CHP'yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır. TRT Kanunu, TRT kanallarının yayınlarında tarafsız davranmasını hükmetmiştir. Ne var ki mevcut TRT yönetimi bu yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. Özellikle seçim dönemi boyunca TRT, devlet televizyonu olarak değil, AKP'nin propaganda makinesi olarak çalışmıştır" dedi. CHP Genel Başkanı, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekillerini TRT ekranlarında canlı yayınlanan hiçbir programa davet edilmediğini ifade eden Kaftancıoğlu, "Genel Başkanımızın konuşmaları TRT'de ya yayınlanmamakta ya da çok az yayınlanmaktadır. Tüm bu konular nedeniyle halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü bugün savcılığa şikayet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı Canan Kaftancıoğlu İstanbul Trt Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title