Haberler

CHP Sözcüsü Öztrak'tan "HDP'ye bakanlık verilebilir" diyen Gürsel Tekin'e ayar! Sözlerinin hükmü olmadığını ima etti

Güncelleme:

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "İktidara gelmemiz halinde HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri İYİ Parti'de yarattığı rahatsızlık kadar partisi CHP içinde de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Katıldığı canlı yayında Tekin'in sözleriyle ilgili değerlendirmede bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Partinin görüşlerini CHP Genel Başkanı, CHP Sözcüsü ve CHP Grup Başkanvekilleri açıklar" ifadesini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "İktidara gelmemiz halinde HDP'ye Bakanlık verilebilir" şeklindeki sözlerinin yankıları sürüyor.

TEKİN'İN HDP ÇIKIŞI MERAL AKŞENER'İ ÇILGINA ÇEVİRDİ

CHP'nin 6'lı masa ortağı İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" sözleriyle tepki gösterdiği gelişmeye ilişkin dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

CHP SÖZCÜSÜ'NDEN "SÖZLERİNİN BİR HÜKMÜ YOK" İMASI

Katıldığı bir televizyon programında CHP'li vekil Gürsel Tekin'in tartışma yaratan HDP sözleri sorulan CHP Sözcüsü Faik Öztrak dikkat çeken ifadeler kullandı. Tekin'in sözlerinin hükmü olmadığını ima eden Öztrak, şunları söyledi: "Burada hiç tartışmaya gerek yok. CHP'nin görüşlerini CHP Genel Başkanı, CHP Sözcüsü ve CHP Grup Başkanvekilleri açıklar. Hele böylesine önemli bir konuda milletvekillerinin açıkladığı görüşler sadece kişisel görüşleridir, nokta. CHP'de böyle bir görüş yoktur. Bu işin nasıl olacağı konusunu genel başkanımız açıklamıştır. Buna altılı masa karar verecektir. Bu meselenin bu kadar tartışılmasını anlamak mümkün değildir. Altılı masadaki partiler bellidir. Gürsel Bey'in kişisel görüşleridir."

POLEMİĞE KILIÇDAROĞLU DA DAHİL OLMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı bir TV programında Gürsel Tekin'in sözleriyle ilgili olarak "Hayır yok böyle bir şey. Burada önemli olan 6 liderin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız... Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Gürsel Tekin Faik Öztrak İYİ Parti Haberler

500

Yorumlar (21)

Altan Özer:

Takke düştü kel göründü

113
109
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

kıvırın bakalım nereye kadar kıvıracaksınız. ah şu bi millet bi akıllansa ne güzel olacakta..

125
56
yanıtYanıtla
mesut:

Kötü tiyatro.. Körler sağırlar misali. İyi parti bilmiyor mu hdp olmadan başkanı seçemezler.. boşuna hdp varsa ben yokum falan hepsi fasa fiso. Hdp ile 7 li masa dağılmaz ama bu millet bunlara kanmaz..

114
49
yanıtYanıtla
Demir Acer :

cehepehin icindekiler gercek Ata -Turk'cu olmadikca hic bir Turk oy vemez; degisim sart

100
22
yanıtYanıtla
Hasan Bulut:

Aaa ima etmiş hdp bu imayi beğendi meral hanım zaten bekliyordu. Bakın bunlar aslında yanlış anlama chp pkk ile beraber değil siz yine bize oy verin. Hiç beraber hareket etmeyeceğiz bizde safız

87
18
yanıtYanıtla
x girilmez:

Köprüyü geçene kadar chp de yalan,iftira ve inkar mübah

74
21
yanıtYanıtla
Cemil SAHANOGLU:

gürsel tekin sen sen ol birdaha pkk lı birine bakanlık vekillik verilir deme. ilk defa bu sene güç sahibi oldu mualefet, onunda önüne geçme gerekirse çek git partiden. o hdp nin pkk nın safına katıl. halk bu yüzden size oy vermek istemiyor siz hala elinizde bayrak hdp pkk diye koşuyosunuz.

42
25
yanıtYanıtla
Buyuk Besiktas:

Demeyince iş halloluyor yani...

yanıt19
yanıt3
Demir Acer :

avrupada gelismis ulkelerin yoneticilerine bakarsan hepsi egitim gormus genc nesil ya bizdekiler fosillesmis degistir; cunku degisim sart

49
10
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Çevir kazı yanmasın durumları ..))

41
8
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title