Haberler

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günü HDP'yi ziyaret edecek

Güncelleme:

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde HDP'ye yapacağı ziyaretin tarihi belli oldu. Kılıçdaroğlu'nun 18 Mart Cumartesi günü saat 13.00'te HDP Genel Merkezi'nde Eş Genel Başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile bir araya geleceği öğrenildi. Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu'nun adaylığının resmen ilan edilmesi sonrası Sancar, "Kendisini görüşmeye bekliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yapacağı ziyaretin tarihi belli oldu. Kılıçdaroğlu, 18 Mart Cumartesi günü saat 13.00'te HDP'yi ziyaret edecek.

GÖRÜŞME HDP GENEL MERKEZİ'NDE

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın yapacağı görüşme, HDP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı'nın 6 Mart toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakın Cumhurbaşkanı Adayı olarak duyurulmuştu. Aynı gün katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hayırlı olsun, kendisini görüşmeye bekliyoruz" demişti.

KILIÇDAROĞLU: ELBETTE HDP'Yİ ZİYARET EDECEĞİM

Kılıçdaroğlu da, bu çağrıya karşılık, "Elbette HDP'yi de ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye'nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP'yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir?" açıklamasını yapmıştı.

AKŞENER: MASAYA ASLA GETİREMEZLER

Millet İttifakı'nın bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, söz konusu görüşme planı hakkında "CHP, HDP ile görüşebilir. Ama masaya asla getiremez" demişti.

HDP'Lİ BULDAN: BİZİM DERDİMİZ BASİT HESAPLAR DEĞİL

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, geçen hafta yaptığı Meclis Grup Toplantısı'nda KIlıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kutluyorum, adaylığı hayırlı olsun diyorum" demiş ve "Bizim derdimiz basit hesaplar değil, politik ilkeler ve halklarımıza karşı sorumluluğumuzdur. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı aday çıkarma politikamızı gelişmelere göre bir kez daha değerlendireceğiz. HDP tüm siyasi mühendislik oyunlarını bozacak, kurucu bir siyaset üretecek, 3'üncü yolu daha da büyütecek, umudun ve değişimin adresi olmaya devam edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Mithat Sancar Pervin Buldan 18 Mart Politika Haberler

500

Yorumlar (21)

Reddog Akainu:

hala bunu adami atatürkce olduguna inananlar var

85
26
yanıtYanıtla
Hakan Ertem:

Olmamı baya var kafalar hep güzel olduğu için ayıkamıyorlar işi.

yanıt19
yanıt4
Tuğrul Kademe:

Selo ya ozgurluk terorden hukum giymis vekillere ozgurluk pkk ya operasyonlar dursun yerel yonetimlere ozerklik vs vs sartlar belli mecbur kabul edecek

68
32
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

sırtını kandile yaslayan ülkenin birliği bütünlüğünü bölmek isteyen ülke topraklarına göz dikenlerin bölücülük yapanların kim olursa olsun bu ülke toprakları üzerinde sahip olacakları tek toprak parçası iki metreye bir metrelik bir çukurdur

66
23
yanıtYanıtla
Ahmet Say:

Bunlara ülke emanet edilmez

64
24
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Hadi ya size mi emanet edilir ulke gördük.

yanıt7
yanıt13
Sevda Gül :

NM: neyi gördün? Nankör!

yanıt3
yanıt4
Hakan Arslanoglu:

14 Mayıs seçimlerinde ampulü sağa çevirin o zaman ülkemizi çok parlak aydınlık bir gelecek bekler. Sola çevirirseniz ampul yerinden çıkar ve karanlık bir Türkiye olur..

47
36
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

ama sağa çevirirseniz ampül yanar ama bi acayip yanar yani size nasıl desem de anlatsam etrafında fırıldak dönen yanar dönermi ne öyle bir şey

yanıt10
yanıt24
Hakan Ertem:

Pkk ile birleşmeyi göze alan bir toplulukla karşı karşıyayız söylenecek söz yok. Birde bunlardan hayır bekleyen oy veren bir kesim var çok ilginç.

53
21
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title