Haberler

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti

Güncelleme:

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti. Eski CHP Milletvekili Tekin, sosyal medyadan duyurduğu istifasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" gibi ifadelerle partisini eleştirdi.

Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, partisinden istifa ettiğini duyurdu. İstifanın Esenyurt Belediye Başkan Adayı olacağı iddiası üzerine gelmesi dikkat çekerken Tekin'in istifa açıklamasında partisine yaptığı eleştiriler öne çıktı. Tekin, istifa açıklamasında "Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı" ifadelerine yer verdi.

"İKTİDAR MÜCADELESİ YERİNE PARTİ İÇİ MÜCADELE"

Gürsel Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada CHP'yi "Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu, partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı" cümleleriyle eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

"Aziz milletime ve yol arkadaşlarıma,

Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır.Ne yazık ki geçen zamanda CHP çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye'de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış,

  • Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı,
  • Parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı,
  • Partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı,
  • Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu,
  • Parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edildiği,
  • İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür.

Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde Türkiye'de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir.

Bu sebeple, Gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi'nden yine inandığım, uğruna yaşadığım ilkeler bunu emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanım kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim."

CHP'nin Esenyurt'tan başkan adayı göstereceği konuşulan Gürsel Tekin partisinden istifa etti

GÜRSEL TEKİN KİMDİR?

17 Haziran 1964'te Ardahan Göle'de doğan Gürsel Tekin, Kars Alparslan Lisesi'ni bitirdi. Serbest ticaretle uğraştı. 1989 yılında Kadıköy Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve 1994-1997 yılları arasında Kadıköy Belediyesi Encümen Başkanlığı görevinde bulundu.

1997 yılında ise Kadıköy Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 1999 yılında yeniden seçilerek, bu görevini 2002 yılına kadar sürdürdü.

2004 yılında bir kez daha Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve Belediye Başkan Vekilliğinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlendi. 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak meclise giren Tekin, 2014-2016 yılları arasında CHP Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Milletvekili Gürsel Tekin Esenyurt Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

Yorumcu Davut :

demek ki neymiş, akp yi suçladığınız her şey aslında partinizde mevcutmuş.

469
52
yanıtYanıtla
Edeede Dededede:

Demekki neymiş hepsi aynı madde olup renkleri farklı imiş

yanıt146
yanıt38
Mark Kolçak:

AKP .. CHP.. ve tüm siyasi partileri sevmeliyiz çünkü Türkiye'nin çöp kutularında çok güzel şeyler buluyorum.

yanıt25
yanıt69
hepdoğruyusöyleyenbiri:

CHP Özgür Özel ile birlikte dağılım ve yeniden oluşum sürecine girmiştir. İnşallah yuvarlak masa ve ihtiyarlar heyeti gidip yerine gerçek Atatürkçüler gelir. O zaman bizde seve seve oy veririz.

78
119
yanıtYanıtla
Gh Tgv:

Chpden bu saatten sonra bir sey olmaz. 100 yil gecsede iktidar olamaz gercek bu.

yanıt278
yanıt24
haksız mıyım:

cehp nin evveli bozuk ahiri nola ki? bunların en iyi yaptıkları şey milletin değerleriyle uğraşmak olur

yanıt202
yanıt51
levent tugcu:

Katılıyorum.

yanıt43
yanıt9
levent tugcu:

Katılıyorum. Yıllardır partinin sırtına yük olmuş tipler istifa ediyor güzel oluyor. Bu süreçte temizlik sağlanır ise chp ye oy verebilirim. Temizlik şart. Gerçek Atatürkçüler gelmeli

yanıt41
yanıt55
Ünsal Erol:

Gene gelmedi kardeş Atatürkçü iş işleri seloya slm gönderme oldu

yanıt85
yanıt12
Gh Tgv:

Bu Kim ki ne faydasi olmus. Yan Gel yat yillardir.

128
21
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title