Haberler

CHP'nin Çözüm Süreci Heyeti Malatya'da

Güncelleme:

CHP'nin 'Çözüm sürecine' bakışını topluma anlatmak amacıyla oluşturulan 8 kişiden oluşan komisyon görevine başladı.

Chp'nin 'Çözüm sürecine' bakışını topluma anlatmak amacıyla oluşturulan 8 kişiden oluşan komisyon görevine başladı. Heyette yer alan milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleri partinin CHP'nin sürece bakışını ve barış, özgürlük ve demokrasi bildirgesinin ayrıntılarının paylaşmak amacıyla 2 gün Malatya'da çeşitli temaslarda bulunacak. CHP'li komisyon yaz boyunca Doğu ve Güneydoğu'da 25 ili ziyaret edecek.

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP'nin 'Çözüm sürecine' bakışının topluma anlatılması amacıyla görevlendirdiği komisyonlar görevine başladı. CHP'li Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığında, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Kocaeli Milletvekili Mehmet Halil Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Parti Meclis Üyeleri Çetin Soysal, İbrahim Yenier, Hüseyin Saygılı'dan oluşan komisyon üyeleri Malatya'da Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Yüze yakın Sivil Toplum Örgütü temsilcisinin katıldığı toplantıda temsilciler sürece bakışlarını dile getirdi.

Malatya Avşar Otel'de yapılan toplantıda CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, son dönemdeki Gezi Parkı sürecinde 'barış' demekle barışın gelmediğinin görüldüğünü ifadre ederek şöyle dedi:

"Eğer bu süreç demokrasiyle, özgürlükle desteklenmez ise, barıştan söz edilemez. Barışın olabilmesi için sonuna kadar demokrasi ve özgürlüklerin sağlanması gerekiyor. Darbe döneminde askerin yapmaya çalıştığı, görülüyor ki bu dönemde polise yaptırılıyor. Kep değişince Türkiye'ye demokrasi gelmiyor."

"ÇÖZÜM İÇİN CAN SUYU LAZIM"

Komisyon Başkanı Manisa Milletvekili Hasan Ören ise, 'Çözüm sürecinin' can suyuna ihtiyacı olduğunu belirterek, "Barış sevgisini kuvvetlendirici, güçlendirici adımlara ihtiyaç var. Bu nedenle halkın süreci ciddiye alabilmesi için Meclis tatile girmeden bu somut adımlar atılmalı ve yasalar çıkarılmalı. Böylece halkın kendisini ciddiye alındığı hissi yaratılacaktır" dedi.

"25 YIL ÖNCE MECLİS'İ ADRES GÖSTERDİK"

CHP'yi sürecin dışında tutmaya çalışanlar olduğunu ifade eden Ören, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"CHP'yi sürecin dışında bırakmak Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür. CHP bu olaylar daha konuşulmadan, 1989 yılında Kürt Raporu'nu yayınladı. CHP, 25 yıl önce terörün getireceği belaları bildiği için çözümün dağda değil, Meclis'te aranması gerektiğini söyledi. O yıllarda Güneydoğu'dan partimize davet ettiğimiz milletvekilleri Renault arabalara başları sokularak götürülerek, 10 yıl içeride kaldı. Biz 'barış sürecinin' içinde değil, göbeğindeyiz. 'Ne yapalım da bu barış süreci yeşersin, ağaç haline gelsin?' Yapılacak iş basit; Geçmişten ders çıkaracağız. Barış isteniyorsa kalıcı hale gelmesini hissettirecek yasaları yaz aylarında çıkaralım. 17 maddelik çözüm sürecimiz var. Başbakanın üslubuna bile bakmadan bu barışı getireceğiz."

"KİN VARSA BARIŞ OLMAZ"

Allah'tan hiç kimseye evlat acısı vermemesini isteyen Ören, öncelikli olarak barışın kalıcı olunması için yüreklerdeki nefretin yenilmesi gerektiğini vurguladı. Kin olduğu sürece barış olamayacağını bildiren Ören, "İnatlaşma içerisine girmeyeceğiz. Çözüm sürecine ilişkin verdiğimiz önergeler de gösteriyor ki bu sürece bizim kadar net konuşan yok" dedi. - Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Ören Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title