Haberler

CHP Muğla Milletvekili Demir Açıklaması

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Türkiye'de bulunan 172 tünelden sadece Göcek Tüneli'nin paralı olduğunu söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Türkiye'de bulunan 172 tünelden sadece Göcek Tüneli'nin paralı olduğunu söyledi.

Demir, beraberinde CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Göcek Tüneli ile ilgili yaşanan sorunları dile getirdi.

Türkiye'de tek paralı geçişin Göcek Tüneli'nde uygulandığına dikkati çeken Demir, "Türkiye'de 172 tünel var. Bunların 171'i ücretsiz, sadece birisi paralı. Yöre halkı da bıktı bu durumdan. Burada ikiz tünel var. Birisi devletin yaptırdığı, diğeri özel şirketin yaptığı tünel. Özel şirketin 13 milyon lira maliyetle yaptığı tünel 2006 yılında hizmete girerken devletin 65 milyona mal ettiği tünel 2 senedir kapalı. Özel şirketin yaptığı tünel çalışırken devletin yaptırdığı tünel, elektronik aksamın kontrolü bahanesiyle uzun süredir açılamıyor." dedi.

Demir, daha önce iktidarın tünel geçişinin ücretsiz olacağı sözü vermesine rağmen bunun uygulanmadığını, yetkililerin bu duruma artık müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

Ömer Süha Aldan ise yap işlet devret modeli ile hayata geçirilen tünelin artık su sızdırdığını, birçok tehlikeli duruma davetiye çıkardığını anlattı.

Aldan, 900 metre uzunluğundaki tünelin geçiş ücretlerinin, kilometreler uzunluğunda olan birçok otoyol ücretinden de pahalı olduğunu belirterek, hükümetin bu yanlışı düzeltmesini, geçişlerin artık ücretsiz olmasını istedi.

"Fetullah Gülen'in iadesi 10 yılı bulabilecektir"

Aldan, ABD'de bulunan FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iade sürecine ilişkin soru üzerine ABD Dışişleri Bakanlığına gönderilen iade talebinin Adalet Bakanlığına, buradan da iadesi istenen kişinin yaşadığı eyalet savcısına gönderildiğini söyledi.

Eyalet savcısının yeterli kanıt olması halinde dosyayı mahkemeye gönderdiğini ve mahkemenin ortalama 3 yıl, temyiz sürecinin 7 yıl sürdüğüne işaret eden Aldan, "Yani Fetullah Gülen'in evrakı hala Adalet Bakanlığında. Bu nedenle de en iyimser tahminle Fetullah Gülen'in iadesi 10 yılı bulabilecektir. Halktan bu gizlenmektedir. Vatandaşlıktan çıkarma işlemi ise bu iadeyi tamamen olanaksız hale getirecektir. Vatandaşlıktan çıkarılan kişiler başka bir ülke vatandaşlığına geçebilirler. Vatandaşlıktan çıkarma işlemini iade talebinin önüne geçme girişimi olarak değerlendiriyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Nurettin Demir Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title