Haberler

CHP Milletvekilleri Erzurum'da Referandum Çalışmalarına Başladı

CHP milletvekilleri Erzurum'da referandum çalışmalarına başladıERZURUM - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekilleri Erzurum'da referandum çalışmalarına başladı.

CHP milletvekilleri Erzurum'da referandum çalışmalarına başladı

ERZURUM - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve beraberindeki milletvekilleri Erzurum'da referandum çalışmalarına başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Milletvekilleri Haluk Pekşen, Hayati Tekin, Tur Yıldız Biçer ve Mehmet Tüm, referandum çalışmaları kapsamında Erzurum'a geldi. İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına katılan milletvekilleri, neden 'hayır' oyu verilmesi gerektiğini anlattılar. Milletvekillerinin kendilerine destek için geldiklerini ifade eden CHP İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, Bu siyasi parti meselesi değil. Ülkemizde 80 milyon yurttaşımız ilgilendiren bir anayasa. Bu AKP'li, MHP'li, CHP'li vatandaşımızı ilgilendirecek bir anayasa. Biz 16 Nisan'da hayır diyoruz" dedi.

Eşit şartlarda referanduma gidilmediğini söyleyen Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "2016 yılında kullanılan örtülü ödenek 1 milyar lira. Ocak ve Şubat ayında kullanılan, yani referandum öncesi kullanılan örtülü ödenek 460 milyon lira. Geçen bir yılın neredeyse yarısı ilk iki ay içinde kullanıldı. Bu paranın nereye gittiğini çok iyi biliyoruz. 16 Nisan'dan sonra öncelikle bunun hesabı olmak üzere bugüne kadar bu vatandaşa yaşattıkları bütün baskının hesabı sorulacak" sözlerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin meşruiyetinin olmadığını savunan Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "Anayasada meclisi fesih etme yetkisi yok diyor cumhurbaşkanı. Meclisteki kürsüye ilk çıktığımda 'sayın cumhurbaşkanı bu anayasa teklifini siz okumamışsınız. Bu size karşı bir tuzak' dedim. Bu anayasa teklifi Türkiye'nin ortasına pimi çekilip bırakılmış bir el bombasıdır. Her anlamda Türkiye'yi ayrıştıran anayasadır. Ne uygar dünyada bir saygınlığı ne de meşruiyeti var" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin federasyona yol açacağını belirten Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Bir 16'ncı madde var ki bu madde ile sınır tahmin ederim ki Erzurum'un sınırından bölünecek. Kamusal iller ilan etme yetkisi önceden meclisteydi. Şimdi yine mecliste yalnız buna ilaveten Kanun Hükmünde Kararname ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kamusal alanlar düzenleme yetkisi cumhurbaşkanına veriliyor. Bu şu demek; federasyon ilan etmek iki dudağının arasında. Erdoğan böyle bir şey yapar mı? Hande Fırat ile yaptığı programı izleyin; 'Osmanlı'da Lazistan vardı, orda da Kürdistan vardı bunda korkacak bir şey yok. Bu bizim 2023 projemiz' diye açıkça söylüyor. Aynı şeyi Abdullah Öcalan'da kitabında söylüyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise şunları söyledi: "Geçenlerde bir yurttaşımız şunu söyledi: 'Bugün hayır dersem yarın evet deme şansım var. Ama bugün evet dersem yarın kimse bana hayır dedirttirmez' dedi. Bugünü çok güzel ifade etti. Artık gerçekten kendimize ait yetkiye sahip çıkma zamanı. Bugün oluşturulmak istenen yapı millet iradesinin tek elde toplanmasıdır"

Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, anayasa değişikliğinin tek bir kişinin isteği olduğunu söyleyerek, "Anayasa değişikliği sizin bizim bir talebimiz olarak gündeme gelmedi. Burada sadece bir kişinin talebi olarak gündeme geldi. Biz de günlerden beri bununla ilgili çaba sarf ediyoruz. Ülkede çok ciddi sıkıntılar var. Bunlara çözüm bulmak gerekirken ama ne yazık ki bir adamı mutlu etmek için yollara düştük" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hayati Tekin Haluk Pekşen Seyit Torun Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title