Haberler

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "2013 yılının ilk 2 ayında 33 kadın, 3 çocuk ve 1 bebek öldürüldü.38 kadın tecavüze uğradı."

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, "2013 yılının ilk 2 ayında 33 kadın, 3 çocuk ve 1 bebek öldürüldü. 38 kadın tecavüze uğradı. Mart ayında şiddet durmadı. Mart ayı içinde 11 kentte 14 kadın öldürüldü" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Balıkesir Milletvekili Ayşe Akova, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Fatma Köse ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kadına yönelik şiddeti gündeme taşıdı. Manisa Akhisar'da eşi tarafından bıçaklanan 32 yaşındaki 1 çocuk annesi Fethiye Gökçen'in hayatını kaybettiğini söyleyen Sakine Öz, işçi olarak çalışan Fethiye Gökçen'in eşi ile geçinemediğini, şiddet gördüğü için boşanmak istediğini, mahkeme tarafından korunma kararı çıktığını söyledi. Eşi tarafından tehdit edilen Fethiye Gökçen'in işe gidip gelirken polis tarafından korunmasına rağmen, eşi Ali Gökçen tarafından Manisa Otogarı'nda 11 yerinden bıçaklandığını belirten Sakine Öz, Fethiye Gökçen'in kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındığını ve daha sonra hayatını kaybettiğini ifade etti. Sakine Öz, "Fethiye'ye Allah'tan rahmet diliyorum, küçük kızı Irmak'a ve ailesine başsağlığı diliyorum. Tutuklu eş hakkında açılacak davanın takipçisi olacağımızı bilmenizi istiyorum. Bu büyük acıya meclisimizin duyarsız kalmaması için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kadına yönelik şiddet konusunda bazı verileri paylaşan Sakine Öz, "Basına yansıdığı kadarıyla 2013 yılının ilk 2 ayında 33 kadın, 3 çocuk ve 1 bebek öldürüldü. 38 kadın tecavüze uğradı. Mart ayında şiddet durmadı. Mart ayı içinde 11 kentte 14 kadın öldürüldü, 7 kadının katili kendi eşleriydi. Mart ayında 16 kadına ve kız çocuğuna tecavüz edilirken, 25 kadın ve kız çocuğu yaralandı. Tecavüzlerin çoğu mağdur kadınların yakın çevresindendi. İzmit Gölcük'te 13 yaşındaki Ö.Y'ye 29 cani erkek tarafından tecavüz edildiği iddiası ile sarsıldık. İlgisiz bir aile ortamında kadınların çocuklarını büyütmek için her türlü zorluğu göğüslediği şartlarda babasını hayatında 1-2 defa gören bir kız çocuğuna cani erkeklerin tecavüzünden söz ediyoruz. Bu vahşetin bir kız çocuğunun dünyasını nasıl alt üst ettiğini konuşmamız gerekirken, bazı kamu görevlileri 'kızın bu ilişkilere girerken acaba rızası var mıydı?' sorusu etrafında vahşetin vurdumduymazlığını büyüttü" şeklinde konuştu.

Siyaset üstü bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini belirten ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e çağrıda bulunan Sakine Öz, "Doğru tasarlanmış çalışmalarımız olduğunda kendisine destek veriyoruz. Gelin şiddet konusunda daha verimli ve sorunlarımızın ortak olduğu bilinci ile hareket eden, yerelde şiddeti önlemeyi, kadınları yaşama yeniden hazırlamayı hedefleyen bir siyaset üstü çalışmayı mecliste aldığımız kararlarla imza atalım" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Gökçen Sakine Öz Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title