Haberler

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz Açıklaması

terör saldırısıyla terörün Türkiye'nin dört bir yanını tehdit eder hale geldiğinin göstergesi olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan'ın; çözümü ABD'de, Şam'da ya da diğer dış odaklı merkezlerde göreceğine, rejimimizin kalbi konumundaki TBMM'de"...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, İzmir Foça'daki

terör saldırısıyla terörün Türkiye'nin dört bir yanını tehdit eder hale geldiğinin göstergesi olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan'ın; çözümü ABD'de, Şam'da ya da diğer dış odaklı merkezlerde göreceğine, rejimimizin kalbi konumundaki TBMM'de görmesi gerekir" dedi.

İzmir Foça'da 1 askerin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı terör saldırısına işaret eden Sakine Öz, "Bu saldırı, artık terörün doğu-batı ayırımı göstermeksizin Türkiye'nin her tarafını tehdit eder hale geldiğinin son göstergesi olmuştur. Hiç vakit kaybetmeksizin TBMM'nin terör konusunda toplanması gerekliliği vardır" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Buyurun Meclis orada, sen orada oturur ne yapacaksan yaparsın; kiminle bir araya gelirsin bilemem. Ama AK Parti böyle bir genel görüşme gündemiyle parlamentoya gelmeyecektir" dediğini anımsatan Sakine Öz, şu soruyu yöneltti: "Bir ülkenin başbakanı, evlatları her gün şehit olurken parlamentonun toplanmasını istemeyecek de ne zaman isteyecek?"

Öz, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? 'Terör örgütü, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bile istediği zaman toplayabilecek güçtedir. Bu, bu anlama gelir' dediğini hatırlatarak şunları kaydetti: "Başbakan sanırım, TBMM Genel Kurulu'nu, terör örgütüyle müzakere masası sanıyor. Bir ülkenin hükümetinin terör saldırıları oldu diye terörle pazarlık etmemesi gerekir. Kaldı ki bu tür pazarlıklar AKP döneminde defalarca yaşanmıştır ve Başbakan tarafından kabul edilmiştir. Terör örgütüyle pazarlık yapabilen bir hükümet, terör olaylarının nasıl çözüleceğinin tartışılması için ise TBMM'yi harekete geçirmiyor." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Sakine Öz Türkiye Politika Güncel Haberler

title