Haberler

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP'nin son kurultayıyla daha demokratik bir yapıyla iktidar için düğmeye bastığını belirterek, "Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan herkesi partimize davet ediyorum" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP'nin son kurultayıyla daha demokratik bir yapıyla iktidar için düğmeye bastığını belirterek, "Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan herkesi partimize davet ediyorum" dedi.

Sakine Öz, yaptığı açıklamada, 17-18 Temmuz'da gerçekleştirilen CHP'nin 34. olağan kurultayını değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 100 kişilik bir liste hazırladığını ve delegelerin bunların içinden başarılı bulduğu kişileri seçtiğini, ayrıca diğer bazı adayları da yönetime taşıdığını belirten Sakine Öz, "Genel başkanımız, yönetime kim gelirse onunla çalışacağını zaten önceden açıklamıştı. Bu, parlamentodaki diğer partilerin liderlerinde olmayan demokratik bir olgunluktur. Sayın genel başkanımız, partimizin tabanına güvenini ortaya koydu. Tabanla yönetim arasındaki bu sıkı bağ, aslında iktidar hedefine sıkıya sıkıya bağlanma anlamına gelmektedir. Hafta içi olmasına rağmen binlerce kişi kurultay salonuna akın etti. Hafta içinde kurultay olmaz, diyenlere en güzel ders bu görüntüydü."

Demokratik bir yarış olduğunu belirten Öz, şunları söyledi: "kimse kimseyle kavga etmedi. Kimse kimsenin önünü kesmeye kalkışmadı. Kimse kimseye hakaret etmedi. Cumhuriyeti kuran bir partiye yakışır bir olgunluk gösterildi. Ülkenin böyle demokratik bir olgunluğa, hoşgörüye ne kadar ihtiyacı olduğu düşünüldüğünde, aslında CHP kurultayı, Türkiye'deki çağdaş, aydınlanmacı insanların nasıl bir Türkiye ortamı istediklerine ilişkin canlı bir modeldi."

Kurultayda sorunların demokratik bir ortamda tespit edildiğini ve bu sorunları çözecek kadroların da göreve getirildiğini anlatan Sakine Öz, sözlerine şöyle devam etti: "Özellikle Parti Meclisi'ne 434 kişinin aday olması, partimizden yayılan bu enerjinin sonucudur. Kişisel çıkara değil, sorunların çözümüne odaklanmış milletvekili ve üyelerden oluşan yüzlerce kişi CHP'nin yönetiminde söz sahibi olmak için yarıştı. Aslında yönetime giremeyenler de bu demokratik ortamın bir parçası olarak çok önemli bir görev üstlendiler. Partimizde, bundan böyle projesi olan, önerileri olan, çözümleri olanlar kendisine yönetimde yer bulabileceğini biliyor. Parti delegelerinin Parti Meclisi'ne seçtiği isimlere bakılınca, kişisel koltuk peşinde olanların değil, bir takımın parçası olarak çalışmak isteyenlerin öne çıkması da CHP'de demokrasinin tabana yayıldığının bir göstergesi olmuştur. Diğer taraftan birçok başarılı arkadaşımızın Parti Meclisi'nde görev almayacak olmaları, partimize hizmet etmeyecekleri anlamına gelmez. CHP'de kızgınlığa, küskünlüğe yer yoktur."

İKTİDAR İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Kurultayda yönetime seçilen kişilerin yerel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde, genel seçimlerde önemli görevler alacaklarını vurgulayan Sakine Öz, "Parti üyelerinin

bu kadroya sahip çıkarak, seçimlerde başarılı olmak için bir nefer gibi çalışması gerekiyor" dedi. Kurultaydan alınan enerjinin gelecek dönemlerde sandığa yansıyacağını, artık iktidar için düğmeye basıldığını belirten Sakine Öz, sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan herkesi CHP'ye davet ediyorum. Geçmişte şu ya da bu nedenle partimize kırgın olmuş kişiler olabilir. Ancak gün, kızma, küsme günü değil, bir araya gelip mücadele etme günüdür. Bu ülkede daha aydınlık bir geleceği isteyen herkesin ilk yapması gereken CHP'ye üye olmaktır. Artık CHP'de buluşma zamanıdır." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Sakine Öz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title