Haberler

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), buğday üreticilerini mağdur etmeden müdahale alım fiyatlarını açıklaması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO), buğday üreticilerini mağdur etmeden müdahale alım fiyatlarını açıklaması gerektiğini söyledi.

Sakine Öz, yaptığı yazılı açıklamada, sıcakların artmasıyla ekin tarlalarının sarardığını ve artık hasat zamanı olduğuna işaret ederek, "Kalkan ürünün bereketli olmasını ve çiftçimize bol kazanç getirmesini diliyorum. Yurdumuzun büyük bir bölümünde yapılan hububat ekiminde emeklerin karşılığını alma zamanı. Ancak, her yıl olduğu gibi hasat başlamasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından müdahale alım fiyatı açıklanmamıştır" dedi.

Üreticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'ne güvendiğini, başka yerlerle yaptıkları anlaşmalarda sıkıntılar yaşayabildiğini belirten Sakine Öz, "TMO'nun müdahale alım fiyatı belirlenirse çiftçi de ona göre yönünü belirler. Bunun için açıklama geç olmadan yapılmalı" diye konuştu. Geçen yılın aynı dönemine göre hem gübre fiyatlarında yüzde 20 ile yüzde 70 arasında değişen artışlar olduğunu, mazot fiyatlarında yüzde 18 artış yaşandığını belirten Sakine Öz, yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Üreticilerden aldığım bilgiye göre, bu yıl buğdayın tonu 500'le 550 liraya satılıyor. Geçen yıl 640 liraya kadar satmışlar. Yani üreticinin durumu sıkıntılı. TMO müdahale alım fiyatlarını buna göre belirlemeli. Zaten üretici bir an önce ürününü paraya çevirmek istiyor. TMO'yu bekleyecek gücü yok." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Toprak Mahsulleri Ofisi Cumhuriyet Halk Partisi Sakine Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title