Haberler

CHP Manisa Milletvekili Öz Açıklaması

"Bakanlıklar, kendi alanlarına yakın meslek odalarını tek tek kendi çatısı altına alıp mali ve idari yönden baskı kurmak istemektedir"

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Bakanlıkların, kendi alanlarına yakın meslek odalarını tek tek kendi çatısı altına alıp mali ve idari yönden baskı kurmak istediğini savundu.

Öz, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Başbakanlığa sunduğu yeni kararnamenin, Bakanlar Kurulunca kabulü halinde, 11 meslek odasının idari ve mali denetiminin bakanlığa bağlanacağını iddia etti.

Bu düzenlemeye karşı tüm toplum kesimlerinin ortak bir tavır almasını isteyen Öz, "Kanunla kurulmuş, Anayasa ile güvenceye alınmış meslek odaları, demokrasimizin, özgürlüklerin, planlı ve yaşanır bir çevrenin, halkın çıkarlarının takipçisidir" dedi.

Meslek odalarının, Gezi olayları süresince de halkın takdirini, gençlerin desteğini daha fazla topladığını savunan Öz, şu ifadeleri kullandı:

"Haziran ayından bu yana, Gezi direnişinin intikamını almak uğruna, önce meslek odalarının binaları basıldı, yöneticileri gözaltına alındı. Sonra derme çatma yasalarla idari ve mali olanakları kısıldı. Ardından, TMMOB şubesine dinleme cihazları kondu, birileri böceklere sığındı. Bakanlıklar, kendi alanlarına yakın meslek odalarını tek tek kendi çatısı altına alıp mali ve idari yönden baskı kurmak istemektedir."

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş da iktidarın işine geldiği zaman 12 Eylül'ün uygulamalarına devam ettiğini öne sürdü.

Odaların her zaman hedefte olduğunu belirten Sarıbaş, "Özellikle Gezi olaylarından sonra odalara 'durmazsanız biz sizi durduracağız' dediler" ifadesini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Çanakkale Sakine Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title