Haberler

CHP lideri Özel'in "Gençler darbe yapsın teslim olurum" çıkışına AK Parti'den sert tepki

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katıldığı bir canlı yayında "Gece telefon çalsın, 'darbe oluyor' desinler ama 'gençler yapıyor' dersinler; ben o darbeye teslim olurum" şeklindeki sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Özel'in gençlerimizi 'darbe' gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi, darbe ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır" dedi.

CHP lideri Özgür Özel'in partisinin gençlik kollarının etkinliğinde gençlerin darbe yapması halinde teslim olacağı yönünde açıklamalarda bulunmasına AK Parti'den tepki geldi.

"CHP'DE DEMOKRASİ AÇIĞININ NE KADAR FAZLA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özel'in sözlerini eleştirerek "CHP'nin demokrasi açığının ne kadar fazla olduğunu ve CHP yönetiminin demokrasinin alfabesine ne kadar yabancı olduğunu bir kere daha göstermiştir." dedi.

Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gençler her zaman özgürlükle, demokrasiyle ve değişimle yan yana anılmalıdır.

CHP Genel Başkanı Sn Özgür Özel ise katıldığı bir yayında "Gece telefon çalsın, 'darbe oluyor' desinler ama 'gençler yapıyor' dersinler; ben o darbeye teslim olurum" şeklinde siyasi akılla bağdaşmayan bir beyanda bulunmuştur.

CHP Genel Başkanı Sn Özel'in gençlerimizi 'darbe' gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi, darbe ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır…

Sn Özel'in bu beyanatı, CHP'nin demokrasi açığının ne kadar fazla olduğunu ve CHP yönetiminin demokrasinin alfabesine ne kadar yabancı olduğunu bir kere daha göstermiştir. Sn Özel'in siyasi kelime dağarcığının bu kadar sığ olması da vahimdir."

ÖZGÜR ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Özgür Özel, partisinin gençlik kollarının etkinliğinde 15 Temmuz darbe gecesini anlattığı konuşması sırasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yarın bu sefer gecenin üçünde yine telefon çalsın, darbe oluyor desinler ayağa kalkar fırlarım, kim yaptığıyla ilgilenmem. Ama derlerse ki gençler yapıyor, bütün partideki gençler, 40 yaşın üzerindeki bütün siyasiler tasfiye olacak. Ben o darbeye teslim olurum.

Bütün partilerde 40 yaş üzerindeki siyasetçiler gitsin, bütün partilerde 40 yaş altı siyasetçiler kalsın, ben bu darbeye razıyım dedim. Gerçekten de razıyım."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Ömer Çelik AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (42)

BUĞRA EMRECİKSİN:

CHP'ye hayallerini bağlamış arkadaşlar lütfen şunu düşünün. Cu CHP gerçekten iktidar olmak istiyor mu yoksa sürekli olarak muhalefet kalıp rahat rahat takılıp maaş almaya devam mı etmek istiyor.?

974
14
yanıtYanıtla
ilhan:

chp gerçekten iktidar olamayacağını anladı, darbe istiyor

yanıt309
yanıt16
Bidüşün:

Hergün halk tv, tele 1,flash, fox izleyen kitleden çok da bişey beklememek lazım, malesef vücut parazitsiz olmuyor

yanıt59
yanıt4
Zafer Gönç:

Bi.düşün :ülkeyi kutuplaştırmamak lazım o kesimde senin için aynı şeyi söylüyor sen ben yok biz varız böyle kazanırız.....

yanıt1
yanıt0
Murat Kılıç:

Akp nin ekmeğine yağ sürmeye devam.

607
28
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Bu kafayla CHP genel başkanı olduysa, benim de Amerika'ya başkan olmam lazım...

yanıt286
yanıt6
doğan doygun:

Gelen gideni aratıyor. Yazık

453
18
yanıtYanıtla
ALİCAN:

Halka umut olup iktidar olmayı beceremeyen CHP genel başkanı Özelin umudunu gençlerin darbe yapmasına bağlaması tamamen acizliktir. Eminim ki 74 senedir iktidar olamayan bir ana muhalefet partisi sadece Türkiye'de vardır.

423
13
yanıtYanıtla
siyah.beyaz:

oruç vurdu desemm oda bunlarda yok ne söylemlerinde meymenet var ne idaallerinde Allah bunların şerrrinden memleketi korusun bunlara fırsat vermesin.adamda resmen akıl tutulması var.

297
18
yanıtYanıtla
Yaşar Koçdemir:

AMİİİİN AMİİİİN AMİİİİN

yanıt100
yanıt3
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title