Haberler

CHP lideri Özel'den ilk savaş uçağımız Kaan'la ilgili ilk yorum

Güncelleme:

İlk savaş uçağımız olan Kaan'ın uçuş testini başarıyla geçmesiyle ilgili sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulunan CHP lideri Özgür Özel, "1973'ten bu yana havacılık sektörümüze önemli katkılar sağlayan Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından üretilen milli muharip uçağımız Kaan'ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesini tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen Türkiye'nin en önemli teknoloji projelerinden Kaan, ilk uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Ülke olarak göğsümüzü kabartan olayla ilgili bir değerlendirme de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi.

ÖZEL, TUSAŞ'A VURGU YAPTI

CHP lideri Özel, yaptığı paylaşımda "1973'ten bu yana havacılık sektörümüze önemli katkılar sağlayan Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen milli muharip uçağımız KAAN'ın ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesini tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

İşte Özgür Özel'in o paylaşımı;

CHP lideri Özel'den ilk savaş uçağımız Kaan'la ilgili ilk yorum

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ

Kaan, 17 Mart 2023'te hangardan çıkarak pist başı yaptı. 11 aylık süreçte Türk mühendisleri tarafından gökyüzüyle buluşturulmak için hazırlandı. İlk uçuş görevi için girdiği testleri başarıyla tamamlandı. Tasarım ve imalatıyla milli olan KAAN'ın kanat açıklığı 14, yüksekliği 6, uzunluğu ise 21 metre. Kokpiti ise tek kişilik. Çift motoru, yüksek manevra kabiliyeti, radara düşük görünürlüğü, gövde içi silah taşıyabilmesi ve elektronik harp kabiliyeti de KAAN'ın dikkat çeken özelliklerinden.

CHP lideri Özel'den ilk savaş uçağımız Kaan'la ilgili ilk yorum

ÜSTÜN KABİLİYETLERİYLE FARK YARATACAK

Milli muharip uçak Kaan ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. Milli savaş uçağı her türlü hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Yüksek hava muharebe menzili ve süpersonik hızda hassas ve tam vuruş özellikleri ile fark yaratacak. Kaan, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek. Yeni nesil silahlarla havadan havaya muharebe, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas vuruş gerçekleştirebilecek Kaan, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü sağlayacak.

CHP lideri Özel'den ilk savaş uçağımız Kaan'la ilgili ilk yorum

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İMZALAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaan'ın isim babasının MHP Lideri Devlet Bahçeli olduğunu açıkladı. Erdoğan, Milli Muharip Uçak Kaan'ın gövdesine 1 Mayıs 2023 tarihini atıp imzalamıştı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Sosyal Medya Savunma Teknoloji Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (79)

Orco Can:

Heykelmi bu 70 sene heykel yapan bir zihniyet Bu ucak degil der tabiki.Heykel yapmaliyiz heykel

442
547
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

850 milyon dolar verilip atıl çürümeye bekletilen heykeller ankapark ta cahil kardeşim.

yanıt581
yanıt264
Atilla Han:

Atatürk'ün kurduğu okullarda yetişen mühendisler yapti bu uçağı Taliban'ın yetistirdikleri değil!!

yanıt383
yanıt521
M. C.:

Atilla han, unutma Mustafa Kamal da Osmanlinin okullarinda yetisti. Kaldiki bu ucagi yapan mühendisler rahmetli Erbakan ve adi sani bilinmeyen kahramanlar sayesinde yetisti.

yanıt109
yanıt24
M Key:

Atatürk'ü de senin küfrettiğin Osmanlı'nın kurduğu okullar yetiştirmişti Atilla Han, okuduğun ama anlamadığın ve belli ki hatırlamadığın tarih kitapları öyle yazar.

yanıt457
yanıt94
Bidüşün:

Ankaparkı çürümeye terkeden kim güvenilir adam, ne vardı işletilseydi, çoluk çocuk eğlenseydi, paralıydı, siz bedava yapsaydınız da bizde vatandaş olarak helal olsun deseydik

yanıt167
yanıt78
Cevdet Karaduman:

Reis bu uçaklardan yüzlerce yapıp güvenliğimizi artıralım emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun.

629
54
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Halk ekmek değil ki bu kardeş,yüzlercesini yapalim

yanıt117
yanıt161
Onemli Degil:

Ozel e de Tesekkurler, Emegi Gecenlere de Tesekkurler..Hayirlisi Olsun Insallah...

515
33
yanıtYanıtla
Spectrum:

yapılan onca yorumların içinde en güzeli senin ki olmuş, sanada teşekkürler

yanıt160
yanıt11
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title