Haberler

CHP'li Vekilden Dinleme İddialarına Suç Duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, dinleme iddialarına ilişkin suç duyurusunda bulundu. Milletvekili olmasına rağmen mahkeme kararı ile dinlendiğini ifade eden Özgündüz, "Bu, yasa dışı dinlemeden daha vahim bir durumdur" dedi.

Bugün bazı gazetelerde aralarında bakanların, siyasetçilerin ve gazetecilerinde bulunduğu 7 bin kişinin dinlendiği iddia edilmişti. İddialarla birlikte gazetelerde dinlenilen kişilerin isim listesi yer almıştı. Dinleme listesinde adının olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ali Özgündüz, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek suç duyurusunda bulundu. Özgündüz, daha sonra Başsavcı Hadi Salihoğlu ile bir süre görüştü.

Adliye çıkışında açıklama yapan Özgündüz, şöyle konuştu: "Bugün bazı gazete ve internette dinlemelerle ilgili bir haber vardı. Benim de ismim dinlenenler arasında geçiyor. Milletvekili sıfatı bilinerek yasama dokunulmazlığım hiçe sayılarak hakkımda dinleme kararı verildiğini öğrendim. Bu yasa dışı dinleme talebinde bulunan emniyet görevlileri bu talebi mahkemeye ileten Cumhuriyet savcıları, bu talebi kabul eden hakim bu kararı uygulayan TİB yetkilileri hakkında 4 suçtan suç duyurusunda bulundum. Bu kişiler hakkında 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki görüşmelerin kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal ve memuriyet görevini kötüye kullanmaktan' suç duyurusunda bulundum."

Başsavcıyla görüşmesinde öğrendiğine göre 107 klasörlük bir soruşturma dosyası olduğunu ifade eden Özgündüz, şunları söyledi: "Başsavcı kendisinin de bu soruşturma kapsamında dinlenildiğini söylüyor. Konu nedir dediğimde Selam Kudüs örgütü adıyla bir soruşturma kapsamında bu dinlemelerin yapıldığını söylüyor. Bu artık tuzun koktuğu yerdir. Milletvekilleri dahi dinleniyor ve mahkeme kararıyla dinleniyor dikkat edin bu daha vahimdir. Yasadışı dinlemeden daha vahimdir. Bu işin peşini bırakmayacağım. Mutlaka yapanlar ama mutlaka cezalandırılacak, haklarında dava açılacaktır hatta tazminat davası açmayı düşünüyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Adliyesi Ali Özgündüz Çağlayan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title