Haberler

CHP'li Tamaylıgil: "T.c.'yi Silmeye Kalkanlar Gençler Tarafından Durdurulacaktır"

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "T.C.'yi silmeye kalkanlar gençler tarafından durdurulacaktır" derken, DSP Genel Başkanı Masum Türker de parçalanma noktasına gelmiş bir ülkede yaşadıklarını savundu.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, "T.C.'yi silmeye kalkanlar gençler tarafından durdurulacaktır" derken, DSP Genel Başkanı Masum Türker de parçalanma noktasına gelmiş bir ülkede yaşadıklarını savundu.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi ile birlikte düzenlediği "Yüz Yüze Söyleşiler" programına katılmak üzere Bursa'ya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, Uludağ Üniversitesi'ndeki söyleşi öncesi Bursa Sanayi Site İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Sabri Koçoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Türker, sorunları dinledi. Türker yaptığı açıklamada, "Demokratik Sol Parti olarak seçim planlarında büyük firmalara araştırma, geliştirme fonu desteği ayırırken, küçük firmalara da bu fonun ayrıca ayrılmasını savunuyoruz" dedi.

Bursa Sanayi Site İşletme Kooperatifi Başkanı Sabri Koçoğlu ise, küçük esnafın önünü açacak çalışmalar yapılmasını istediklerini söyledi. Bunun üzerine Türker, "Küçük sanayi işletmeleri de tıpkı Organize Sanayi Bölgeleri gibi ruhsatını kendi yönetiminden almalı. Belediye ile ilişkisi kesilmelidir" diye konuştu.

Kooperatif ziyaretinin ardından Uludağ Üniversitesi'ne geçen Türker, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ve MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri ile birlikte öğrencilerle söyleşiye katıldı. Konuşmasında parçalanma noktasına gelmiş bir ülkede yaşadıklarını söyleyen Türker, "Bu parçalanmanın nedenlerini araştıracak olursak, sürekli algı ve imaj esası politika yaparak, olası rakiplerini bertaraf eden bir iktidar gücü pekiştiren bir yönetim ile karşı karşıyayız" dedi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de, "Bugün birileri Türkiye Cumhuriyeti veya T.C.'yi silme gibi bir eylemin içine girdi. Onun düşüncesini bile aklına getirmeye kalkanlar buradaki gençler, dışarıdaki gençler ve cumhuriyetin tüm emanetine sahip çıkanlar tarafından ya durdurulacak ya da durdurulacak. Buna güçleri yetmeyecektir. Demokrasi diyerek cumhuriyeti güçlendirir ve ona güç katar ama kimileri de demokrasiyi kullanarak bizim cumhuriyetimizin gücünü kazanmasına engel olmaya çalıştığı gibi onu geriletmeye ve zayıflatma yönünde eylem ve düşünce gösteriyorlar" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bihlun Tamaylıgil Masum Türker Dsp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title