Haberler

CHP'li Şeker Açıklaması

"(17 Aralık soruşturması) Tahliyelerin olacağı belliydi"

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 17 Aralık soruşturmasında tahliye kararı verileceğinin önceden belli olduğunu iddia etti.

Şeker, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat "Postmodern Darbesi"nin yıl dönümü olduğunu ifade ederek, 28 Şubat'ın uygulamaları ve zihniyetiyle aynen devam ettiğini savundu.

Şeker, 28 Şubat sürecinde Meclis'in kapatılmadan işlevsiz hale getirildiğini, yargı üzerinde baskı kurulduğunu, medyanın sürecin aktörlerinin istekleri doğrultusunda haber yaptığını anlatarak, günümüzde de Meclis'in Bakanlar Kurulu kararlarıyla by-pass edildiğini, yargının dizayn edilmesi için HSYK ile ilgili kanunun çıkarıldığını ve medyanın iktidarın istemediği hiçbir haberi yapmadığını öne sürdü.

28 Şubat'ın antidemokratik uygulamalarının MGK'da alınan kararlarla hayata geçirildiğini, toplumun bir kısmının topyekun damgalandığını ifade eden Şeker, "İki gün önce MGK'dan çıkan 'Halkımızın huzurunu ve ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanmalar ve faaliyetler görüşülmüştür' ifadesi, 28 Şubat'ın sürdüğünün diğer göstergesidir" dedi.

Şeker, MİT Kanunu'ndaki değişiklik teklifinin de MİT'i bugünün Batı Çalışma Grubu haline getirdiğini savundu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şeker, 17 Aralık soruşturmasında bugün verilen tahliye kararlarına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, "Tahliyelerin olacağı belliydi. Yabancı tutuklular, Dışişleri Bakanlığı'nın isteği doğrultusunda serbest kalabilecek ya da önerilen ülkeye gönderilebilecekti. Sarraf, 'beni çıkartmazsanız konuşurum, konuşursam hepinizi yakarım' dedi. HSYK yasası hemen faaliyete geçti ve bunlar serbest kaldı" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Şeker Gaziantep 28 Şubat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

yaman erhanibiruk@hotmail.com:

heralde belliydi çünkü karalama kampanyasında başka birşey değildi bu. gerçekler sizin canınızı yakıyor. daha da beter olucaksınız.. 30 martta o suratlarınızı görmek çok zevkli olcak.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title