Haberler

"HDP'ye bakanlık verilebilir" polemiği sürüyor! Bir yorum da CHP'li Özgür Özel'den geldi

Güncelleme:

Millet İttifakı'nda CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleriyle başlayan tartışma sürüyor. Bu sözleri eleştiren İYİ Partililer ve Tekin'in sözlerinin kendisini bağladığını belirten CHP sözcüsü Faik Öztrak'tan sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de konuyla ilgili yorumda bulundu. Özel, "HDP'ye bakanlık verilme ihtimali üzerinden yapılan tartışmalara 'beyler kendinize gelin' demek lazım. Bakanlığı ne Gürsel Tekin ne Özgür Özel ne o ne bu; millet alır millet verir" dedi.

Millet İttifakı'nda CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" şeklindeki sözleriyle başlayan tartışma devam ediyor. Tartışmaya son olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel katıldı.

"GENEL BAŞKANIN SÖZLERİ DIŞINDAKİLER KİŞİSEL DEĞERLENDİRME"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, iktidar olmaları halinde HDP'ye bakanlık verilebileceğine ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Özel, "CHP'nin görüşlerini, Sayın Genel Başkan, Sayın Parti Sözcümüz ve üç grup başkanvekili açıklar. CHP'nin partiye ait somutlaşmış yetkili organlarında görüşülmüş, karara bağlanmış, MYK tarafından benimsenmiş ve Sayın Genel Başkan tarafından kamuoyuna duyurulması uygun görülmüş görüşlerini, üç grup başkanvekilimiz, Parti Sözcümüz ve Sayın Genel Başkan'dan duyabilirsiniz. Bunun dışında yapılan değerlendirmeler, kişisel değerlendirmelerdir" dedi.

"BAKANLIĞI MİLLET ALIR MİLLET VERİR"

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun ötesinde yapılan her şey spekülasyondur. Sayın Gürsel Tekin'in orada yapmış olduğu açıklama da kendisinin kişisel değerlendirmesidir. Ben kendi değerlendirmem açısından bir şey söyleyecek olursam da 6'lı masa, hem Genel Başkanımız hem partimizin yetkili kurulları tarafından millet masası, son derece önemsenen, çalışmalarına değer verilen ve uyum içinde çalıştığı için de Türkiye'ye güven veren masadır. Millet masasının tüm bileşenlerinin ortak kararları dışında ne bizim ne bizden bir arkadaşın o masaya karar dayatması söz konusu değildir. HDP'ye bakanlık verilme ihtimali üzerinden yapılan tartışmalara 'beyler kendinize gelin' demek lazım. Bakanlığı ne Gürsel Tekin ne Özgür Özel ne o ne bu; millet alır millet verir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (14)

Arif Zehir :

Yani şöyle demek istiyor ; kazanıldığı taktirde diyecekleri şu , demek ki millet kazandırdı bakanlıkta vermek istedi ve VERİYORUZ BAKANLIĞI demek istiyor !

31
5
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

ne güzel kıvırıyorsunuz arkadaş ya. millet karar verirmiş bugüne kadar kim hangi bakanı atarken millete sordu. utanmadan arlanmadan rahatlıkla yalan konuşabiliyorsunuz ve milletten oy istiyorsunuz.

23
9
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

eee ne anladık bu dediğinden? sadece demogoji sadece kıvırma... hdp tabanını küstürme, e diğerlerini de küstürme ortaya karışık saçmala. sizden bir nane olmaz

26
6
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

Bir otobüsü 7 şöfor kullanmaya kalkarsa ne olur ?

yanıt2
yanıt0
levent tugcu:

Boş yapma özel. Amacınız mecliste zaman geçirmek. İktidara gelmek değil. Hergün başka bir chp li vatana millete hakaret edecek şekilde konuşmalar yapıyor. Bakınız başkan yardımcınız bakınız gürsel Tekin.

16
2
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

Millet alır , millet verir ne demek? Bu şu demektir: Seçime giren hdp milletten oy aldıysa bakanlık da veririz demektir. Yani halkı alıştırma manevraları. Uyan halkım. Bunlar çoktan hdp ile ittifak kurmuşlar bizi kandırıyorlar.

10
4
yanıtYanıtla
cemil karaca :

İyi kıvırıyorsunuz ama kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz seçimde Yüce Allah'ın izniyle boyunuzun ölçüsünü alacaksınız.

10
3
yanıtYanıtla
Ali KARA :

Allah Allah milletin bakanları seçtiğini ve görevden aldığını da yeni öğrendim. Demek bakanları biz seçiyormuşuz vayy bee. Aklımızla alay ediyorlar adamlar.

10
2
yanıtYanıtla
ibrahim sarı:

Bildiğim kadarıyla yeni sistemde bakan görevlendirmesini halk belirlemiyor, seçilen cumhurbaşkanı atama yapıyor. Milletvekili olmasına gerek yok.

8
2
yanıtYanıtla
by nokta:

Bende bir değerlendirme yapayım madem hdp dışarıda neden bakanlık konusu açılıyor. Millet herseyi görüyor nerede olduğunuzu biliyor

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title