Haberler

CHP'li Öz'den Buğdayda Müdahale Fiyatına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in açıkladığı, ton başına 665 liralık buğdayda müdahale alım fiyatlarını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in açıkladığı, ton başına 665 liralık buğdayda müdahale alım fiyatlarını eleştirdi. Öz, "Ton başına maliyet 710 liradır. Bakan, 45 liralık zarar fiyatı açıklamıştır. Bu çiftçiliği yok etmeye çalışmaktır" dedi.

Sakine Öz, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin hububat müdahale alım fiyatlarının açıklanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Geçen yıl temmuz ayında açıklanan fiyatların bu yıl haziranda açıklandığına dikkat çeken Sakine Öz, şöyle konuştu: "Açıklama bu yıl daha erken yapılsa da yine geç kalmıştır. Birçok üretici buğdayın tonunu 500'le 550 liraya satmıştır. Ürünler çoktan el değiştirmiştir" dedi. Geçen yılın aynı dönemine göre, hem gübre fiyatlarında yüzde 20 ile yüzde 70 arasında değişen artışlar olduğunu, mazot fiyatlarında yüzde 18 artış yaşandığını belirten Sakine Öz, "Çiftçi sürekli artan girdileri nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda. Ancak, bakanın açıklamasıyla çiftçilerin son umudu da karartıldı."

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin hesaplamalarına göre buğdayda ton başına 710 lira maliyet tutarı olduğunu belirten Sakine Öz, şunları söyledi: "Bakan, aslında 45 liralık zarar fiyatları açıklamıştır. Bu çiftçiliği yok etmeye çalışmaktır. Çiftçinin bir yıllık emeklerinin karşılığı yine zarardır. Şimdi birileri çiftçileri zarara uğratmaktan mutluluk duyuyor olabilir. Ama AKP'nin de seçim sandıkları açıldığında çiftçi oylarından büyük zarara uğrayacağı kuşkusuzdur."

Bakan Eker'i bu durumu telafi edecek desteklemeler açıklamaya çağıran Sakine Öz, "Bugün için Eker, bu açıklamalarıyla rüzgar ekiyor. Ama daha sonra fırtına biçeceğini unutmasın. Çiftçiler kendilerine yapılanı unutmayacaklardır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Mehdi Eker Sakine Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title