Haberler

CHP'li Öz'den AK Parti'li Berber'e Eleştiri

ehliyet almayı kolaylaştıran yasa teklifi ile ilgili AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'i eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz,

ehliyet almayı kolaylaştıran yasa teklifi ile ilgili AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'i eleştirdi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi beklenen ehliyet almayı kolaylaştıran yasa teklifi ile ilgili açıklama yaptı. Genel seçimlerin ardından 15 Ağustos 2011 tarihinde ilk kanunu teklifi olarak ehliyet almayı kolaylaştıran düzenlemeyi TBMM Başkanlığı'na verdiğini belirten Sakine Öz, "Verilen teklifi desteklemek yerine bir yıl sonra kendiniz veriyorsanız, yapıcı muhalefet isteme hakkınız kalmaz. Kopyacı iktidar olursunuz" dedi.

Kanun teklifinin 8 yıllık temel eğitim yasasından önce 5 yıllık eğitim almış olanların da ehliyet almasını öngördüğünü belirten Sakine Öz, "Teklif bir mağduriyeti gideriyor. Henüz 8 yıllık eğitim kabul edilmeden ilkokulu bitirmiş olanlara, 'Sen sekiz yıllık eğitim almamışsın ehliyet alamazsın' deniyordu. Benim teklifimde, daha önce henüz ilkokul 5 yılken mezun olanların da ehliyet alması sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Verdiği yasa teklifinin İçişleri Komisyonu'nda bekletildiğini ve gündeme alınmadığını iddia eden Sakine Öz, aradan 10 ay geçtikten sonra AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve arkadaşlarının, bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören bir torba kanun teklifi verdiğini ve bunun içinde ehliyet almayı kolaylaştıran bir madde bulunduğunu söyledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recai Berber Sakine Öz Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title