Haberler

CHP'li Öz Açıklaması

"Sadık Yakut, Başbakan'a sadık kalma uğruna bizim için yakut değerindeki çocuklarımızı incitti, ailelere endişe saldı"

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un karma eğitimle ilgili sözleri hakkında, " Sadık Yakut, Başbakan'a sadık kalma uğruna bizim için yakut değerindeki çocuklarımızı incitti" dedi.

Öz, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Yakut'un karma eğitimi yanlışlık sayan sözlerinin Meclis için utanç olduğunu savundu.

Çocuk Hakları Günü'nü dolayısıyla dün TBMM'de yapılan programda, Yakut'un çocukların karşısına geçerek skandala imza attığını öne süren Öz, "Sadık Yakut, Başbakan'a sadık kalma uğruna bizim için yakut değerindeki çocuklarımızı incitti, ailelere endişe saldı. Temsil ettiği makamı taşıyamadığını kanıtladı" dedi.

Çocuk haklarının konuşulduğu günde özgürlüğü ve eğitimi kısıtlama ilanı yapmanın ancak fıkralara konu olabileceğini ifade eden Öz, "Eline fırsat geçse kadın erkek milletvekillerini ayıracak ve araya perde çekerek TBMM Genel Kurulu'nu yönetecek" diye konuştu.

Yakut'u çocuklar başta olmak üzere ailelerinden ve eğitim camiasından özür dilemeye davet eden Öz, toplantıyı izleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Yakut'un sözlerine sessiz kalmasını da kınadı.

Öz, Manisa'nın Gördes ve Turgutlu ilçelerindeki nikel madenlerinin asitle işlenecek olmasının sadece bu ilçelere değil geniş bir bölgeye etki edeceğini de dile getirerek, "Gördes'in havası, toprağı, insanı bir şirketin karı için feda edilecek" dedi.

Özgür Özel ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dersaneler konusunda yaptıkları farklı açıklamaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, "Biz bu yıldız savaşlarını Sayın Arınç Manisa'da iken yaşıyorduk. Bu, bize yabancı durum değil. Sayın Arınç ile Başbakan'ın ekibi arasındaki yıldız savaşları Türkiye geneline yayıldı ve oldukça ses getiriyor" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Bülent Arınç Özgür Özel Sakine Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title