Haberler

CHP'li Milletvekillerinden Ortak Basın Toplantısı

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ve Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, birlikte düzenledikleri basın toplantısında TMMOB'a bağlı 11 meslek odasının idari ve mali denetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredileceğini söyledi.
TBMM'de...

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ve Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, birlikte düzenledikleri basın toplantısında TMMOB'a bağlı 11 meslek odasının idari ve mali denetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredileceğini söyledi.

TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında, Sakine Öz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Başbakanlığa sunduğu kararnamenin Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilmesi durumunda TMMOB'a bağlı 11 meslek odasının idari ve mali denetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrolacağını söyledi.

Askeri vesayeti kırdığını ifade edenlerin sivil toplum örgütlerini vesayet altına aldığını savunan Sakine Öz, "Hükümet TMMOB'a bağlı meslek odalarına Gezi direnişinden bugüne kadar uyguladığı baskılara bir yenisini eklemektedir. Meslek odaları sadece kendi üyeleri için değil, faşizmin yükseldiği her dönemde özgürlüğün ve adaletin ortak sesi olmuştur. Gezi eylemlerinin intikamını almak uğruna önce meslek odaları basıldı, yöneticileri gözaltına alındı, kaynakları kısıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ne dinleme cihazları konuldu. TMMOB'un yayınları toplatıldı, depoları baskına uğradı. Biz bu faşizme hep direndik, dayanışmanın gücünü birlikte savunduk. Bakanlıklar kendi alanlarına yakın meslek odalarını kendi çatıları altına alıp mali ve idari yönden baskı kurmak istiyorlar" dedi.

Hükümetin sivil toplum örgütünün elindeki yetkileri kendisinde toplamaya çalıştığını iddia eden Ali Sarıbaş ise "TMMOB direnmeye devam edecek. Özellikle Gezi olaylarından sonra bu zamana kadar yalvardıkları odalara 'durmazsanız biz sizi durduracağız' dediler. Önce ekonomilerini kıstılar. Odalarla üyelerin arasına açmaya çalıştılar, ekonomik yetkilerle birlikte odaları basmaya başladılar. Halkın gözünde küçük düşürmeye başladılar. CHP olarak odaların bu haklı direnişinde yanlarında olacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Çanakkale Sakine Öz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title