Haberler

CHP'li Milletvekili Mustafa Sarıgül'den af talebi

Güncelleme:

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bütün siyasi partilerin bir araya gelip toplumsal barış ve kardeşlik hukuku için kapsamlı bir af çıkarılmasını talep etti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında hiçbir siyasi nedene bakmaksızın bütün siyasi partilerin bir araya gelip toplumsal barış ve kardeşlik hukuku için kapsamlı bir af çıkarılmasını bekliyorum, talep ediyorum" dedi.

CHP'li Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs izninde bulunan ve denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalan hükümlülerin tekrar cezaevine dönmemesini düzenleyen kanun teklifine ilişkin değerlendirmede bulundu. Sarıgül, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olan yasa teklifine ilişkin, "Yapılması düşünülen bu düzenleme kapalı cezaevinde bulunan mahkumları kapsamıyor. Açıkta yatanlar, kapalıda yatanlar diye ayrımcılık yapılıyor, adalet duygusu zedeleniyor. Anayasanın eşitlik ilkesine uyulmuyor. Farklı gerekçelerle ve farklı isimlerle yapılan bu düzenlemeler her defasında yeni mağduriyetler yaratıyor, olumsuz sonuçlar doğuruyor. Gelin, kapalı-açık cezaevi ayrımı yapmayalım, izinli-izinsiz diye ayırmayalım, Cumhuriyetin 100'üncü yılında yepyeni bir sayfa açalım. Yarı açık cezaevindeki 80 binden fazla kader mahkumunu dışarı bırakıp kapalı cezaevindekileri bunun dışında tutarsak sıkıntı olur. Sadece ehliyeti alınan 2,5 milyon yurttaşımız var. Birçok esnafımız pandemi dolayısıyla çeklerini, senetlerini ödeyemedi. Bir kez daha af talebimizin vicdani bir talep olduğunu ve devletimizin merhametli olduğunu ifade ediyorum. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında hiçbir siyasi nedene bakmaksızın bütün siyasi partilerin bir araya gelip toplumsal barış ve kardeşlik hukuku için kapsamlı bir af çıkarılmasını bekliyorum, talep ediyorum" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Sarıgül Milletvekili Erzincan Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title