Haberler

CHP'li Hasan Ören, Elinde Urgan İpiyle Konuştu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve partinin Barış, Demokrasi ve Özgürlük Komisyonu üyesi Hasan Ören, "Parlamento bu yaz döneminde tatile girmemelidir" diyerek elindeki urgan ipini gösterip, "Barış sürecinin kalıcı olması için"...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve partinin Barış, Demokrasi ve Özgürlük Komisyonu üyesi Hasan Ören, "Parlamento bu yaz döneminde tatile girmemelidir" diyerek elindeki urgan ipini gösterip, "Barış sürecinin kalıcı olması için ipin düğümlerini çözmeye başlamak lazım" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Parti Meclisi üyeleri İbrahim Yener, Çetin Soysal ve Hüseyin Saygılı ile Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Umut Beşpınar, partinin çözüm sürecine bakışı ve barış, özgürlük ve demokrasi bildirgesinin ayrıntılarının paylaşılması amacıyla sivil toplum kuruluşu ziyaretlerini sürdürdü.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Malatya Şubesi'ni ziyarette konuşan CHP Manisa Milletvekili ve partinin Barış, Demokrasi ve Özgürlük Komisyonu üyesi Hasan Ören, "CHP, çözüm ve barış sürecinin kalıcı olması için bırakın taşın altına elini koymayı, gövdesini koymuştur" diyerek, "Bu sorunun çözümü, halk iradesiyle teşekkül etmiş olan parlamentodur. Parlamento bu yaz döneminde tatile girmemelidir. Bu barış planı dikildiyse, bu planın toprağa kök salması için can suyunu vermek durumundayız" şeklinde konuştu.

Elindeki urgan ipini gösteren Ören, "Barış sürecinin kalıcı olması için ipin düğümlerini çözmeye başlamak lazım. En azından barış umudu içinde olan yurttaşlarımızın gönlünde barış fidanlarının yeşermesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba ise, "Türkiye'deki sendikal mücadelenin en önemli taşlarından olan KESK üyesi arkadaşların sorunlarını hem geçen dönemde hem de bu dönemde hep takip ettim ve ediyorum" diyerek, demokrasi için atılan adımları hep desteklediklerini ifade etti.

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Baytemur da, Gezi Parkı eylemlerine temas ederek, "Gezi parkı eylemlerine katılanlara çapulcu dendi. Biz demokrasi adına gerekirse çapulcu da oluruz eşkıya da oluruz. Bu ülkeye demokrasiyi getirmek için bütün gücümüzle mücadele edeceğiz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hasan Ören Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title