Haberler

CHP'li Günaydın: Süleyman Soylu odasına girdiği hakime 'Beni gördüğünüzde niye ayağa kalkmadınız' dedi

Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, az bir oy farkıyla kazanılan İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde seçim sürecinde yaşanan bir olayı aktardı. 31 Mart gecesi ilçe seçim kuruluna giden Süleyman Soylu'nun odasına girdiği bir kadın hakime "Beni gördüğünüzde niye ayağa kalkmadınız" dediğini iddia eden Günaydın, hakimin Soylu'ya "Çünkü ben hakimim" yanıtını verdiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, seçim gecesi Gaziosmanpaşa'da eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ilçe seçim kurulunda bir kadın hakime "Beni gördüğünüzde niye ayağa kalkmadınız" dediğini anlattı.

SEÇİM GECESİ YAPTIĞI PAYLAŞIM SORULDU

Katıldığı canlı yayında 31 Mart gecesi Gaziosmanpaşa ilçesinden yaptığı "Gece 04:00, Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu.. Ne hak yeriz, ne de hakkımızı yediririz!" paylaşımı sorulan CHP'li Gökhan Günaydın, "Bu fotoğraf o kadar anlamlı ki, İstanbul'da 39 ilçe var, milletvekillerimizin tamamını, milletvekili olmayan Parti Meclisi üyelerimizi ilçelerin tamamına dağıttık ama yetmedi. Geçmişte milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız var, en son kurultayda birisi 'A'yı, birisi 'B'yi desteklemiş, hepsine ayrı ayrı telefon ettim beni reddeden bir kişi olmadı" dedi.

"O HALDE BENİM BUNU ENGELLEMEM LAZIM"

1000 oy farkla CHP'nin önde olduğunu belirten Günaydın, şunları söyledi; "Gaziosmanpaşa'da kim vardı, Namık Tan. Bizim Washington Büyükelçimizdi. Namık Bey'e dedim ki, 'Gaziosmanpaşa'ya gider misiniz', 'Ne demek, memnuniyetle giderim' dedi. Biz niye oraya gitme ihtiyacı duyduk? Sabah saat 04.00, 1000 oy farkla Gaziosmanpaşa'yı aldık, AK Parti itiraz ediyor, sandıklar yeniden sayılıyor. Burada gördüğünüz torbalar, bazıları hala geliyor salona, bazıları ise yeniden sayım için ayrılıyor. Hem buralara nezaret etmeliyiz hem de o torbalara kirli ellerin uzanıp da oyları değiştirmesine engel olmalıyız. Biz bunların tamamının ıslak imzalı tutanaklarını almışız, tamamını taramışız, dijital ortama aktarmışız. Artık orada hiç kimse üç kağıtçılık yapamaz. Geriye bir tek şey kalıyor. İtirazla o torbaların içindeki oyları değiştirirlerse, itirazla yapılan tutanaklarda bu sonuçlar değiştirilebilir. O halde benim bunu engellemem lazım."

CHP'li Günaydın: Süleyman Soylu odasına girdiği hakime 'Beni gördüğünüzde niye ayağa kalkmadınız' dediCHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın.

SOYLU'DAN KADIN HAKİME SERT ÇIKIŞ

AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu'na geldiğini ve kuruldaki hakimle görüştüğünü iddia eden Günaydın, "Üstelik de oraya sabık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bizden 1 saat evvel gitmiş. Biraz önce araçsallaştırılmış yargıyı, hakimi ve savcıyı eleştirdim ya, orada da bir arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Kendisini tanımam. Bir kadın hakim. Odasına giriyor Süleyman Soylu. Hakim, 'Buyrun' diyor. Hakime diyor ki, 'Beni gördüğünüzde niye ayağa kalmadınız?' Kadın hakim de diyor ki, 'Çünkü ben hakimim'. Kutlamaya gitsem yanlış anlaşılacak diye kutlamadım. Hakimin yaptığı çok önemli bir şey. Hala Cumhuriyet'in böyle hakimleri var" dedi.

"3 MİLLETVEKİLİMİZ KAPI GİBİ ORADA DURUYORDU"

Soylu'nun seçim kurulunda olduğunu öğrendikten sonra Gaziosmanpaşa'ya gittiklerini ifade eden Gökhan Günaydın, "Biz il başkanlığındaydık, onu duyunca il başkanı Özgür Çelik'le hemen Gaziosmanpaşa'ya gidelim dedik. Oradaki baskıyı görünce milletvekilimiz Ali Gökçek, Pendik'teydi. 'Rica ediyorum Gaziosmanpaşa'ya geçin' dedim. Biz oraya ulaştığımızda 3 milletvekilimiz kapı gibi orada duruyordu. Onların yanına 2 milletvekili ve 1 il başkanı daha geldi, hadi çalsınlar bakalım" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Gökhan Günaydın Gökhan Günaydın Süleyman Soylu Gaziosmanpaşa İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (54)

Mert Kafkas Sahin:

Akp ile din, mhp ile milliyetçilik keşfedilmedi. Kullanım süreniz bitti bas git

2315
308
yanıtYanıtla
Ömer:

Hadi yallah.

yanıt85
yanıt23
Reçel Tahin Etsoğan:

Dekolte kafa... :)))

1586
70
yanıtYanıtla
Narter Nart:

kendisini görenin ayağa kalkmasını isteyen kişilik eski içişleri bakanı, yeni milletvekili... anlayamadığı bir şey var... o da milletin artık onu anlayabildiği... darısı mensubu olduğu partililerin bu kişiliği anlayabilmeleri...Ayrıca bulunduğu konum ayağa kalkılmasını gerektirmiyor.. Hakim millet adına muhakeme eden ve karar verendir. Sen ise hasbel kader vekilsin.. Belki de son kez...

yanıt293
yanıt41
N. Harp:

lgtptido seni

yanıt25
yanıt39
Dağlı Bozanoglu:

kim gelirse gelsin içeri giren biri varsa ayağa kalkmalı. bu saygıdandır.

196
1167
yanıtYanıtla
İLK SAV:

Hakimler Türk Milleti adına karar verirler. Bu sebeple hakimin ayağa kalkmaması doğrudur

yanıt798
yanıt89
Emre Şencan:

Makama giriyorsun kardeşim hayırdır karsındaki hakim niye kalksın ayaga misafirliğime gidiyon

yanıt583
yanıt52
Ne Demeli:

Bu mantıkla gidersek hakim veya hakimelerin sürekli ayakta beklemesi gerekiyor. Hangi ara işlerini yapacaklar acep...

yanıt215
yanıt37
Erdinç erbay:

Helal olsun o hakime hakimler önlerini iliklemez

876
78
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title