Haberler

CHP'den tartışma yaratacak seçim iddiası: İçişleri Bakanlığı içinde paralel bir yapı tespit ettik

Güncelleme:

Türkiye 12 gün sonra yapılacak seçimlere kilitlenirken, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek gündem yaratacak bir iddiada bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın YSK'ya paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu öne süren Erkek, "Öyle bir tablo ile karşılaştık ki, bunu ilk kez bir seçimde yaşıyoruz. Görevlileri uyarıyoruz; bu kanunsuz emre uymayın, bu suça ortak olmayın" dedi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, seçim gündemine dair CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"SEÇİM TAKİP MODÜLÜ OLUŞTURULMASI TALEP EDİLİYOR"

Erkek, seçimler için İçişleri Bakanlığı'nda paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettiklerini iddia ederek, "İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere yazdığı yazıyla bir seçim takip modülü oluşturulmasını talep ediyor. Nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az 3, 20-100 bin arası olanlarda en az 5, 100 bin üstü olanlarda en az 10 personel görevlendirilecek" dedi.

CHP'li Erkek'ten tartışma yaratacak seçim iddiası: İçişleri Bakanlığı içinde paralel bir yapı tespit ettikCHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek.

"BUNU İLK KEZ BİR SEÇİMDE YAŞIYORUZ"

Erkek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; "Öyle bir tablo ile karşılaştık ki, bunu ilk kez bir seçimde yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığı'nda paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik. İçişleri Bakanlığı, YSK'ya paralel bir seçim takip sistemi kurmuş. İçişleri Bakanlığı tüm valiliklere yazdığı yazıyla bir seçim takip modülü oluşturulmasını talep ediyor. Nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az 3, 20-100 bin arası olanlarda en az 5, 100 bin üstü olanlarda en az 10 personel görevlendirilecek.

"GÖREVLİLERİ UYARIYORUZ, BU KANUNSUZ EMRE UYMAYIN"

İçişleri Bakanı bir suç işleri bakanı gibi davranmaya devam ediyor. YSK karşısında İçişleri Bakanlığı'nı, ilçe seçim kurullarının karşısına da kaymakamlıkları koyup paralel bir yapı kurmuş. Görevlileri uyarıyoruz; bu kanunsuz emre uymayın, bu suça ortak olmayın. Soylu 14 Mayıs için Batı'nın siyasi darbesi demişti, gerçekten artık akıllarını kaybettiler. Halkın üstünde hiçbir güç yoktur. 15 Temmuz'un finansörü dedikleri BAE'ye koşa koşa nasıl gittiklerini biliyoruz. İçişleri Bakanlığı, YSK'ya paralel bir seçim takip sistemini neden kurmuş? İşte gerçek beka sorunu budur."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

İçişleri Bakanlığı Muharrem Erkek Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Bilir Kişi:

Ohooo bunlar yine başladılar her zaman ki gibi. Kaybedeceklerini kendileri de biliyorlar.

174
91
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Bu adam daha illeri ilçeleri sakarya yı bilmiyor. Parelel yapı falan kim söyledi buna?

71
70
yanıtYanıtla
Berjeri aşireti:

Kaybedecekler biliyorlar şimdiden kılıf uydurmaya çalışıyorlar!biri şuna desin seçim güvenliğini içişleri bakanlığı mecburen uygular ??

83
55
yanıtYanıtla
nazmiye nur:

Seçimin güvenliğini sağlamak devletin görevi.ortalik ajan dolu

113
13
yanıtYanıtla
FERHAT ŞALVARCIOĞLU:

Ben sırf bu ifaden sebebiyle senin tutuklanman gerektiğini düşünüyorum.Neden mi? Böyle bir yapıyı sen hangi faaliyetleri yaparak ve hangi kişileri kullanarak tespit ettin. Bu durumu idareye ve yargıya bildirdim mi?

54
31
yanıtYanıtla
Kemal Gocer:

Paralel kendisi haberi yok diyeceğim ama hiçbir şeyden haberi yok bundan haberi var aslında.

52
33
yanıtYanıtla
Poyraz:

Darbe gecesi nerede kahve içmişti bay Kemal

37
28
yanıtYanıtla
TC Behçet Korkmaz:

Kendi yaptiklari bul karayı al parayı oyununu iyi biliyorlar yani ????

43
21
yanıtYanıtla
Hasan Durmuş:

Ya bıktık artık sizin camurlarinizdan

30
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title