Haberler

CHP'li belediyeler adres değişikliği yapanlara çağrıda bulundu

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, adres değişikliği yapanların 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek mahalli idareler seçimlerinde oy kullanabilmeleri için 1 Ekim 2023'e kadar adres bildirimlerini yapmaları gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yerel seçimde oy kullanabilmeleri için vatandaşlara 1 Ekim'e kadar adres bildirimi yapmaları uyarısında bulundu. Akın, "Deprem felaketinin ardından milyonlarca vatandaşımız farklı kentlerde yaşamak zorunda kaldı. Bütün belediyelerimiz kendi sorumluluk alanlarında adres değişikliği yapan seçmenlerin adres kaydı yapabilmesi için çağrıda bulunacak" dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP'li tüm belediyelere gönderilen yazıyla 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşların adres değişikliği yapabilmeleri için son tarihin 1 Ekim olduğunun bütün belediyeler tarafından vatandaşlara duyurulacağını bildirdi.

Akın, yerel seçimlerde yurttaşların yaşadıkları yerde oy kullanabilmesi için adresini bildirmesi gerektiğini hatırlatarak 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen 11 kentte yaşayan milyonlarca vatandaşın başka kentlere yerleşmek zorunda kaldığına dikkat çekti. Bu kapsamda başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına yerleşen pek çok vatandaşın adres bildirimi yapmamış olabileceğine işaret eden Akın, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"ADRES BİLDİRMEYEN SEÇMENLERİN ADRES BİLDİRİMİNDE SON TARİH 1 EKİM 2023"

"Yürürlükteki mevzuat gereği 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi adres değişikliği yapan seçmenlerin, bulundukları adreste oy kullanabilmeleri için seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2024 tarihinden üç ay önceye kadar adres bildirimi yapması gerekmektedir. Buna göre deprem ya da başka sebeplerle farklı bir adreste yaşayan ve henüz adres bildirmeyen seçmenlerin adres bildiriminde son tarih 1 Ekim 2023 tarihidir. Vatandaşlarımız bu tarihe kadar adres bildirimi yapabilir. Vatandaşlarımızın yerel yönetimlere ilişkin tercihlerinin en iyi şekilde sandığa yansıması için bütün Belediye Başkanlarımız ve Belediyelerimiz sosyal medya hesaplarında, kamuya açık alanlarda görünür mecralarda, duyuru panolarında 1 Ekim 2023 tarihine kadar adres değişikliği yapmamış vatandaşlarımıza adres bildirimi yapılmasına yönelik çağrıda bulunacak."

Kaynak: ANKA / Politika

Ahmet Akın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title