Haberler

CHP'li Başkan Adayı Ekici'nin Basın Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici, düzenlediği basın toplantısında 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ekici, düzenlediği basın toplantısında seçim sürecini değerlendirerek, 30 Mart günü yaptıkları gözlemleri paylaştı. Seçim sürecinin gayet güzel geçtiğini ancak 30 Mart günü yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade eden Ekici, 35 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu hatırlatarak, "Huzurlu bir seçim süreci geçirdik ve bu ne zamana kadar oldu? 30 Mart gününe kadar. 30 Mart'ta halkın iradesi sandığa yansıdı ve gönül isterdi ki sandıktan da halkın iradesinin tam olarak yansıdığı gibi ortaya çıksın. Maalesef Pazar günü bir gerçeği gördük. Bugüne kadar 20 civarında yerel ve genel seçime katıldım. Hiçbir dönemde bu kadar saldırgan bir seçim günü görmedim. Seçim salonlarında sandık başlarında çok fazla hadise ve gerginlik olmadı. Huzur içerisinde bitti gibi göründü. Ama akşam adliyeye geldiğimizde bir felaketi gördük. Böyle bir ortam ne Türkiye'ye, ne demokrasiye, hiçbir ülkeye yakışmaz. Oy torbaları açık geliyor ellerinde. Oy torbaları masaların üzerine dökülüyor. Tutulmayan tutanaklar orada tutuluyor. Hakimlerin gözü önünde yapılıyor. Hakimler de görüyor, müdahale edemiyor. Etse sonuca varamıyor. Yani ciddi bir felaket yaşandı" dedi.

Ekici, oy kullanma işlemlerinin bitmesinin hemen ardından birçok bölgede elektrik kesintisinin yaşandığını söyleyerek, "Oy kullanma işlemlerinin ardından bölgelerde elektrikler kesiliyor ve akşam saat 22.00 sularına kadar bu akımlar verilmiyor. Karanlıkta, çakmak, mum veya telefon ışığında oy sayımı yapıldı. Bu ne kadar sağlıklı olur herkesin takdirine bırakıyorum. Bu sorunu ilçe seçim kurulu görevlilerine ilettik. Bu karanlık ortamlarda yapılan yanlışların birkaç örneğini vermek istiyorum. Şahinbey'de 107 olması gereken CHP oyu 53 yazılıyor. Bunlar tespit edilmiş olanlardır. Bizim itirazlarımız sonucu tespit edilmiş olanlar. 46 olması gereken 4 yazılıyor, 71 olması gereken 33 yazılıyor, 54 olması gereken 14 yazılıyor, 52 olması gereken 24 yazılıyor, 84 olması gereken 43 yazılıyor. Bunların tamamı tespitli ve sandık numaralarına kadar elimizde mevcut. Arkadaşlarımız bunların tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. 88 olması gereken oyumuz 56 yazılıyor, 121 olması gereken AK Parti oyu 146 yazılıyor. 111 olması gereken AK Parti oyu 189 yazılıyor. 68 olması gereken CHP oyu 30 yazılıyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Çok sayıda var. Seçim kurullarının 6'sına da davamızı açtık ve 16 klasör halinde dosyalarımızı teslim ettik" diye konuştu.

Bu yanlışlıkların sonucu değiştirmeyeceğini de vurgulayan Ekici, "Bu itirazlar seçim sonucunu değiştirecek kadar hata veya yanlış var mı? Elbette ki hayır çünkü aradaki makas geniş. Ancak burada partilerin oy oranları ciddi manada değişebilir" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Akif Ekici Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

GERÇEKaslankurt-19@hotmail.com:

Ekinci gel bizim köye çoban ol aman sürüyü yitirme

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title