Haberler

CHP İzmir Milletvekili Balbay, Çorlu'da

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ''3 bin saat hakim karşısında durdum, bu bir rekordur.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ''3 bin saat hakim karşısında durdum, bu bir rekordur. Davalar uzun sürebilir, ama hakim karşısında bu kadar uzun süre kalınan bir dava yok'' dedi.

Balbay, Çorlu belediye düğün salonunda partisinin Çorlu gençlik kolları tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Burada, cezaevinde geçirdiği günleri anlatan Balbay, dünyada eşine rastlanmayacak şekilde uzun bir süre hakim karşısında kalarak savunma yaptığını söyledi.

Balbay, yaklaşık 50 saat hakim karşısında konuşarak kendisini savunduğunu ifade ederek, ''3 bin saat hakim karşısında durdum, bu bir rekordur. Davalar uzun sürebilir, ama hakim karşısında bu kadar uzun süre kalınan bir dava yok. Yaklaşık 500 saat savunma yaparak hakim karşısında konuştum. Şimdi içinizden şunu diyebilirsiniz. Sayın Balbay, bu kadar uzun mahkeme olmuş, 50 saatte konuşmuşsunuz. Kendinizi yeteri kadar savunma süresi size verildi. Ama gerçek şu ki, bu davada 22 iddianameyi birleştirdiler. Ben ve Tuncay Özkan savunmasını yaptığında, bizlerin sadece 2 iddianamesi vardı. Biz, o iddianamelerdeki bizlere yönelik suçlamalara baktık, savunmamızı uzun konuşarak yaptık. Sonra 5, 10, 15 ve toplam 22 iddianameye kadar geldiler'' şeklinde konuştu.

Gizli tanık olaylarının dünya ile Türkiye'de farklı durumlarda ve şekillerde ele alındığını belirten Balbay, ''Türkiye'de şu anda, can güvenliğinden daha önemli bir hukuk güvenliği var. Bu gizli tanık olayı, dünyada da var. Ama nasıl, bir tanık geliyor kendi kimliğiyle suçlanan kişi de onu görüyor. Ondan sonra o tanık gizleniyor. Başka ülkeye gönderiliyor ya da yüz şekli değiştiriliyor. Ama burada, Ergenekon yargılamalarında gizli tanık baştan gizli tutuluyor'' ifadesini kullandı.

Balbay, daha sonra salonda hazırlanan bölümde kitaplarını imzaladı.

Muhabir: Süleyman Coşkun BOZYEL

Yayınlayan: Ebubekir Gülüm

-çorlu

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Balbay Türkiye Çorlu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title