Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Açıklaması

"Mescid i Aksa'ya saldırı kabul edilemez bir olaydır.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Mescid-i Aksa'ya saldırı kabul edilemez bir olaydır. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. İsrail'i uyarıyoruz ve bir daha böylesi bir çirkinliğin yaşanmamasını diliyoruz" dedi.

Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacıbektaş'da yaptığı konuşmadaki Dersim ile Kerbela olayına ilişkin karşılaştırmasına değindi.

"Başbakan İslam tarihinin en büyük faciası olan Kerbela'yı hafife aldı" diyen Özkes, Kerbela'da yaşananlar hakkında bilgi verdi.

Dünyanın dinli, dinsiz hiçbir toplumunda Kerbela'daki gibi bir vahşet yaşanmadığını söyleyen Özkes, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Böylesi bir Kerbela vahşetini, Dersim'e benzetmek en hafif tabiriyle tecahül-i ariftir. Şayet Dersim bir Kerbela ise Dersim Kerbelası'nın Hazreti Hüseyin'i kimdir, Yezid'i kimdir? Kerbela'yı Dersim'e benzetiyorsun da senin bakanlığın dönemindeki Uludere katliamını niye benzetmiyorsun?. Soma'da, Mecidiyeköy'de, Ermenek'de ölen işçilerin üzerini, Soma Yırca'da kesilen zeytin ağaçlarının üstünü Dersim ile kapatmaya çalışıyorsun. Ne bu vahşetlerin üzerini kapatabilirsin ne de Dersim'i ranta dönüştürebilirsin."

Konuşmasında İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısına da değinen Özkes, "Mescid-i Aksa'ya saldırı kabul edilemez bir olaydır. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Mescid-i Aksa biz Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanlar olarak Mescid-i Aksa bizim için olmazsa olmazlardandır. İsrail'i uyarıyoruz ve bir daha böylesi bir çirkinliğin yaşanmamasını diliyoruz" diye konuştu.

Özkes, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler aracılığıyla İsrail'e yaptırım uygulanması konusunda girişimlerde bulunması gerektiğini de vurguladı.

Soma'nın Yırca Köyü'nde zeytin ağaçlarının kesilmesine de tepki gösteren Özkes, "Zeytin ağaçlarının kıyımı ne dine, ne insanlığa, ne de imana sığar" ifadesini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

İhsan Özkes İsrail Dersim Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title