Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Demokratikleşme olabilmesi için gücün sivil seçilmişlerce, yasamayla, sivil toplumla bölüşülmesi gerekiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Demokratikleşme olabilmesi için gücün sivil seçilmişlerce, yasamayla, sivil toplumla bölüşülmesi gerekiyor." dedi.

Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, darbeye karşı iktidarla muhalefetin birlikte hareket etmesinin, iktidara karşı eleştirilerden vazgeçilmiş anlamı taşımadığını belirterek, yanlışlara karşı eleştirilerde bulunmaya devam edeceklerini ifade etti.

İktidarın demokrasinin, toplumsal barışın ve devletin kurumlarının yeniden inşasında yanlışlık yapmamak için bütün önceki yanlışlarının, hatalarının hesabını vermesi gerektiğini vurgulayan Bekaroğlu, "Geçmişteki hataların faturası bu darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye kesilecek ve herkes aklanacak, paklanacak. Peşinen bütün yanlışların, kötülüklerin faturası FETÖ'ye kesilerek, 'biz sütten çıkmış ak kaşığız' denilirse, bu ödediğimiz bedeller ki 238 kişi demokrasi şehidi oldu, bunların hepsine yazık olur." diye konuştu.

Hükümetin sivilleşme adımları kapsamında attığı adımlara itirazları bulunmadığını ancak "Sivilleşmenin, gücün, üniformalılardan, üniformasızlara, seçilmişe devredilmesi anlamına gelmesinin" tek başına yeterli olmadığını anlatan Bekaroğlu, "Demokratikleşme olabilmesi için gücün, sivil seçilmişlerce, yasamayla, sivil toplumla, bölüşülmesi gerekiyor. Biz seçilmiş çoğunluğuz, seçilmiş cumhurbaşkanıyım dolayısıyla bütün güç bana gelecek, ben de birkaç kişiyle istişare ederek, bunları yapacağım' demek yanıltıcı olur. Darbe girişimini hazırlayan ortam hiçbir şekilde anlaşılmadı anlamına gelir ve yazık etmiş oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bekaroğlu, toplumsal barışın ve demokratikleşmenin darbe girişimi sonrasında oluşan olumlu havanın üzerine oturtulması gerektiğine işaret ederek, normalleşme sürecinde HDP'nin dışlanmasının da büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

"HDP sürece dahil edilmezse yol alamayız"

CHP'li Bekaroğlu, "HDP, bütün sorunlara, sıkıntılara rağmen, mevcut Anayasa ve yasalara göre çalışan, 6 milyon oy alan, TBMM'deki üçüncü büyük partidir. Kürt sorununun da birebir muhatabıdır. HDP'nin dışlandığı bir süreçte sağlıklı sonuçlar alamayız. HDP'yi devre dışı bırakarak, 6 milyon seçmeni, 20 milyon insanı yok sayarak, Kürtleri yok sayarak darbe dinamiklerini yok etmek mümkün değil. HDP sürece dahil edilmezse yol alamayız." dedi.

Bekaroğlu, darbe teşebbüsü sonrasında yıllarca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanında yer alan isimlerin televizyonlardan FETÖ'ye yönelik değerlendirmelerde bulunduğunu anımsatarak, "Yıllarca Fetullah Gülen'in yanında duran, meşrulaştıran, onu eleştirdiğimiz zaman söylediğimiz sözü ağzımıza tıkan bir grup, televizyon televizyon geziyor. Vallahi insanlığımdan, siyasetimden utanıyorum." ifadesini kullandı.

Bir gazetede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evini koruyan polislerin de FETÖ mensubu olduğuna dair haber yer aldığını anımsatan Bekaroğlu, o polislerin de siyasi irade tarafından o göreve getirildiğini, bu haberlerle "FETÖ, CHP'nin içinde bile var" algısı oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

Bekaroğlu, bir soru üzerine İstanbul Yenikapı'daki darbe karşıtı mitinge katılmayacağını, CHP olarak katılacak heyetin belli olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Bekaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title