Haberler

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “3 bakanın görevlerinden istifa etmesi siyasi, ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "3 bakanın görevlerinden istifa etmesi siyasi, ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur" dedi.

CHP'nin İstanbul'da yapılan yolsuzluk operasyonunu izlemek için kurduğu kriz masasında görevli milletvekilleri, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında operasyonu değerlendirdi. Kriz masasında görevli milletvekilleri Ali Özgündüz ve Mahmut Tanal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında adı yolsuzluklara karışan bakanların görevlerinden istifa etmeleri gerektiğini söyleyen CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Halkımızın beklentisi devleti saran bu yolsuzlukların bağımsız yargı tarafından ortaya çıkartılmasıdır. Basına yansıyan bilgilerden hükümetin 3 bakanının bu yolsuzlukların içinde olduğu yönünde güçlü şüpheler bulunmaktadır. Bu 3 bakanın görevlerinden istifa etmesi siyasi, ahlaki ve hukuki bir zorunluluktur. Soruşturmanın selameti açısından bakanların görevlerin istifa etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

CHP tarafından kurulan kriz masasının çalışmalarını anlatan Erdoğdu, "Kriz masası Ankara'da ve İstanbul'da oluşturuldu. Şuan itibariyle CHP'ye gelen bütün bilgi ve belgeler kriz masasına iletilmekte. Basını yakından takip ediyoruz, adliyeyi yakından takip etmeye çalışıyoruz. Yargılamayı etkileme gibi bir düşüncemiz yok. Soruşturmanın gizliliğine riayet ediyoruz. Soruşturmayı yürütenlerin bağımsızlığı konusunu yakından izlemeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendilerine ulaşan bir belge olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğdu, "Bize bilgi ve belge daha önceden de iletilmişti, şimdi de iletiliyor. Bu belgeleri elimizdeki dosyalarlar karşılaştırıp pazıldaki boşlukları dolduruyoruz" açıklamasını yaptı.

"Biz Sayıştay denetiminden geçmeyen bütçenin gayrimeşru olduğunu daha önceden söylemiştik. Denetlenmeyen bir bütçenin parlamentoda oylanması siyasi, ahlaki ve anayasaya göre hukuki değildir" diyen Erdoğdu, bütçe ile ilgili görüşlerini aktardı. "Yargının bu konuyu bağımsız olarak sürdürmesini istiyoruz. Şuan itibariyle yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı gölgelenmiştir" diyen Erdoğdu, bir bakanın rüşvet alırken görüntüsü olduğu iddiaları ile ilgili olarak ise "Bir bakanın rüşvet alırken görüntülerinin olduğu söyleniyor, henüz görüntüleri görmedik. Böyle bir şey varsa korkunç olur. Böyle bir şey dünya tarihinde ilk kez olacaktır. 1.5 milyon dolarlık bir rüşvetin verildiğine ilişkin dünya tarihinde ilk kez olacaktır. Halk Bankası Genel Müdürü'nün evinde ayakkabı kutuları içinde 4.5 milyon dolar para bulunduğuna yönelik bir iddia söz konusu. 4.5 milyon dolar fiziken de büyük bir para. Bunu bir futbolcunun transferinde banka denetiminde görmüştüm, saklaması son derece zordur. Bunlar Türkiye'deki yolsuzluklarda buz dağının görünen yüzüdür. Umuyorum ki mali piyasalarımızı fazla etkilemez" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Aykut Erdoğdu Mahmut Tanal Ali Özgündüz İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title