Haberler

CHP Heyeti Kars'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Kars İl Başkanlığında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Kars İl Başkanlığında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde ve birtakım görüşmelerde bulunmak üzere Kars'a gelen CHP heyeti, partililerle bir araya geldi. CHP İl Başkanlığında Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylarla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Mısır ve Suriye'deki olaylara CHP'nin bakışı net ve sabittir. Nerede darbe yapılıyor ise, nerede bir iktidar kendi halkına zulüm ediyor ise CHP her zaman bunun karşısındadır" dedi.

"Biz bu konuları siyasallaştırmayız" diyen Milletvekili Hasan Ören, "Ezilenlerin yanındayız. CHP'nin kuruluş amacı budur. Emek ve alın teri ezilenin yanında olmak. Mısır'da darbe olduysa o darbeyi yapanları biz defalarca lanetledik ve lanetliyoruz. Suriye'de eğer bugün kimyasal silahlar kullanılıyorsa bunu hiçbir ülkenin, hiçbir yurttaşın kabul etmesi mümkün değil ama bunu 76 milyon olarak yapalım. Ben isterim ki, bu ülkelerde yapılan yanlışlara karşı yekvücut karşı çıkalım ama iş işlerine karışmayalım. Suriye'de bir kısmına yardım edip bir kısmının iç işlerine karışarak bu soruna çözüm getirmek mümkün değil. Türkiye Orta Doğu'da yalnız kalmıştır. Türkiye'nin Orta Doğu'da hiçbir ülkenin iç işlerine karışma hakkı yoktur. Nasıl ki bizim iç işlerimize karıştıklarında 76 milyon o karışanlara karşı direnç gösteriyor isek bugün ülkelerinin iç işlerine karışıldığını söyleyenler de bize karşı direnç gösteriyorlardır. Orada yapılan insanlık dışı olaylara ise hepimiz karşıyız ve karşı olmak durumundayız. CHP Türkiye'de bunca yıl iktidara gelemediyse veya gelmekte zorlanıyorsa o darbelerden kaynaklanmıştır. Yapılan har darbe CHP'ye yapılmıştır. CHP darbeyi asla tasvip etmiyor. Suriye ve Mısır'da yapılan olayları kınıyoruz" diye konuştu.

CHP heyeti daha sonra basına kapalı olarak partililerle bir araya geldi. Heyet, Kars'taki sivil toplum örgütleriyle de çözüm süreci ile ilgili görüşmeler yapacak.

Kars'a gelen CHP heyetinde; Manisa Milletvekili Hasan Ören, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, 23. dönem milletvekilleri, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, İstanbul Milletvekili PMÜ Çetin Soysal, PMÜ Hüseyin Saygılı, PMÜ İbrahim Yener yer alıyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Suriye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title