Haberler

CHP'den Hatay için seçim iptali başvurusu: 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik

Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel ve partililer, yerel seçimde AK Parti'nin birinci olduğu Hatay'la ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bir araya geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici "Tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl kullandığının tespitini talep ediyoruz. Seçimin iptalini istiyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve partililer, Hatay'da seçim sonuçları kesinleşmeden mazbatanın AK Parti'nin adayı Mehmet Öntürk'e verilmesini protesto için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde bir araya geldi. YSK Başkanı Ahmet Yener ile Özgür Özel'in görüşmesinin ardından CHP'liler YSK önünde basın açıklaması yaptı.

"3 BİN 389 ÖLÜ SEÇMEN"

Özel'in ses tellerinden ameliyat olması nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici'nin yaptığı konuşmada Hatay'daki seçim sonuçlarıyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

"Hatay için olağan itiraz dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. İlçeler için itiraz dilekçelerimizi ise dün akşam itibariyle verdik. Yarın YSK'nın gündemine alınmasını bekliyoruz. Kayseri Pınarbaşı ilçesinde seçimin iptal kararı mühürsüz oy torbalarına ilişkindir ama aynı şekilde Ardahan Çıldır ilçesinde aynı gerekçe olup Kütahya sayılırken Hatay'ın Samandağ ilçesi sayılmamaktadır. Kapsamlı 80 sayfalık dilekçemizde bu hususları da belirttik.

Hatay'da yaptığımız olağanüstü itiraz kısmına gelirsek, bizim öncelikle Hatay'da talebimiz bütün oyların sayılması, mümkün olmadığı takdirde geçersiz oyların sayılması olup, yine tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl kullandığının tespitini talep ediyoruz. Seçimin iptalini istiyoruz.

"20 SANDIKTA SANDIK KURULU BAŞKANLARI POLİS VE ZABITA"

Bizim tespit edebildiğimiz 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluşmaktadır. Yani kanunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Dolayısıyla Hatay'da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır. Buradan bütün il, ilçe seçim kurulları dahil olmak üzere hakimlere, seçim kurulu üyelerine adalete uygun haklı hakkaniyetli ve kanuna uygun bir şekilde davranmaya davet ediyoruz."

"YARIN GÜNDEME ALINMASINI BEKLİYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ise itiraz sonuçları belli olmadan mazbata verilmesini eleştirerek "Bu sürecin çifte standart olmaksızın ve çifte standartların çözülmesi yönünde YSK kararıyla devam etmesini diliyoruz. Buradan başvurularımızı yaptık, yarın gündeme alınmasını bekliyoruz" diye konuştu. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böyek de "Hataylının iradesini korumak tüm Türkiye'nin görevidir" şeklinde konuştu.

Haberler.com / Bilal Ceran - Politika

Yüksek Seçim Kurulu Gül Çiftçi Özgür Özel AK Parti Hatay 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (77)

Tolga Tplg:

Özgür başkan CHP'yi iktidara taşıyacak, Allah ondan razı olsun.

2736
297
yanıtYanıtla
Ali İhsan Muradoğlu:

Allah, Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş başkanlardan razı olsun, bu 3 yürekli güzel insan Türkiye'yi kurtarıp, halkı refaha kavuşturacak Rabbimizin izni ile.

yanıt1234
yanıt252
Misafir:

Chp'nin kaybettiği bütün belediyelerde seçimlerde şaibe var, Chp'nin kaybettiği bütün belediyelerde seçimler iptal edilerek yenilenmeli..

yanıt922
yanıt151
haksız mıyım:

İnşallah Özgür Özel Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanlığına aday gösterir ve Ekrem başkan Cumhurbaşkanımız olur artık bu kara bulutlardan kurtulur ülkemiz ve halkımız.

yanıt878
yanıt164
Ing Yusuf Sert:

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş bu ülkenin kurtarıcıları olarak tarihe geçecektir. Bu 3 adam tarihe isimlerini altın harflerle yazdıracak, Allah yollarını açık etsin, ayaklarına taş değdirmesin, amin.

yanıt806
yanıt121
Reçel Tahin Etsoğan:

Bütün azılı trolleri nasıl yola getirdim ama, dedim size uğraşmayın benimle... :))) Allah razı olsun Ekrem başkandan, Özgür başkandan, Mansur başkandan, durmak yok iktidara yürümeye devam sevgili başkanlarım.

yanıt646
yanıt115
Reçel Tahin Etsoğan:

Aferin çocuklar hep böyle yorumlar yapın, bundan sonra adam olun, sizi seviyorum... ;)))

yanıt632
yanıt94
halit kaktüs:

Kemal Kılıçdaroğlu gelecek dertler bitecek. CHP'nin üzerindeki vesayet kalkacak..

yanıt50
yanıt115
Orkun Yıldırım:

Haksızmıyım ; bu sen misin :) Vay be bu günleri de görecekmişiz, bu yorumununu da okuyacakmışız demek ki, bu arada yorumun Beğeni Rekoru kıracak gibi duruyor :)

yanıt125
yanıt30
GAGS:

etsoğan diyeydim yardım ederdim, tek başına zor olmuştur.. :D yeni hesaplara kaçtılar şimdi, tırpan, frrhbsk, toroman vb.. :D

yanıt1
yanıt4
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title