Haberler

"İlkemiz Yurtta Sulh Cihanda Sulhtür"

Güncelleme:

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilkelerinin yurtta sulh cihanda sulh ve kardeşlik olduğunu söyledi.

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilkelerinin yurtta sulh cihanda sulh olduğunu ve kardeşlik olduğunu söyleyerek, "Hedefimiz insan ve insana hizmettir. İnancı ve etniği ne olursa olsun, önceliğimiz insana hizmettir" dedi.

Partisinin kentteki bir düğün salonunda gerçekleşen aday tanıtım toplantısına katılan Tamaylıgil, burada yaptığı konuşmada, hiçbir zaman zulüm ile abad edenin adam olamayacağını anlattı.

" Türkiye'de bir yönetim fiyaskosu yaşanıyor" diyen Tamaylıgil, "Yürütmenin başındaki kişi bu ülkeye ihanetin en büyüğünü yaptı. Bu ülkeye cumhuriyet kazanımlarıyla gelen o çivileri söke söke satıp yolsuzluklarına kaynak yarattı. Yetmedi, Türkiye Cumhuriyeti'nin adını tabelalardan kaldırmaya kalkıştı. Bizim mücadelemiz Kuvayı Milliye'dir, bağımsızlık ve özgürlüktür. Topuyla tüfeğiyle gelenlere karşı dimdik ayakta duran ve duracak olan bir Cumhuriyet Halk Partisi vardır" diye konuştu.

CHP'nin ilkelerine sadık bir yapıda olduğunu vurgulayan Tamaylıgil, şunları kaydetti:

"Bizim ilkemiz yurtta sulh cihanda sulhtür. Bizim ilkemiz kardeşliktir. Hedefimiz insan ve insana hizmettir. İnancı ve etniği ne olursa olsun, önceliğimiz insana hizmettir. 30 Mart'tan sonra aydınlık gelecek yoluna hızla çıkacak. Bu arada, AKP ve onun iktidarı bizim eleştirimizdir diyerek birbirimize laf etmekten vazgeçeceğiz. Bir olacağız beraber olacağız. Kardeşçe aile sevgisi içinde tek bir yumruk olacağız ve o yumruğu vurarak gücümüzü göstereceğiz.

Bugün artık demokrasi, kardeşlik, vatan için mücadele zamanı. Büyük Türkiye'nin aydınlık geleceği için mücadele zamanı."

Konuşmanın ardından Tamaylıgil, il ve ilçe belediye başkan adaylarını tek tek takdim etti.

Toplantıya CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç da katıldı. - Düzce

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bihlun Tamaylıgil Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title